BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.489,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehir Belediyesi Kosova’da 100 yetim çocuğu sünnet ettirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigarı Kosova’da 100 yetim çocuğu sünnet ettirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel şölene katılarak, soydaşların mutluluğuna ortak oldu.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ecdat yadigarı topraklara ve oradaki soydaşlara ilgisi ve desteği sürüyor. Bosna’da Mostar’da üniversite öğrencileri için yurt inşa etmekte olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kosova’da da 100 yetim çocuğu sünnet ettirdi. Başkan Menderes Türel, Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlenen sünnet şölenine bizzat katılarak, soydaşların mutluluğuna ortak oldu. Kosova’da sıcak ilgiyle karşılanan Başkan Türel ve Antalya heyeti büyük bir konukseverlikle ağırlandı. 

Şölenin yapılacağı Kosova’nın Prizren kentine giden Menderes Türel başkanlığındaki Antalya Büyükşehir Belediyesi heyeti, Kosova Başkonsolosu Selen Evcit tarafından karşılandı. Prizren’de bulunan Sultan Murat Kışlası’nı ve KFOR Türk Taburu’nu ziyaret eden Türel, KFOR Türk Taburu Komutanı ve Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay M. İhsan Tavazar’la bir araya geldi. Albay Tavazar, Başkan Türel ve Antalya heyetine kışlayı gezdirerek, faaliyetler hakkında bilgi verdi. Başkan Menderes Türel, Prizren Belediye Başkanı Ramazan Muja ve Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ı ziyaret ederek, Antalya’nın damak tadı geleneksel reçellerinden hediye etti. 

ÇOCUKLARLA KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ardından sünnet şöleni kortejine katıldı. Prizren sokaklarında sünnet çocukları ile birlikte yürüyen Türel’e soydaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar ellerinde Türk ve Kosova bayrakları ile sevgi gösterilerinde bulundu. Çocuklarla birlikte Sünnet Şöleni’nin gerçekleşeceği salona kadar yürüyen Başkan Türel, burada soydaşlara seslendi. Türel şöyle konuştu: “Kardeş toprağında sizlerle birlikte olmanın heyecan ve mutluluğuyla hepinizi şahsım ve Antalya halkı adına sevgi ve saygılarla selamlıyorum. Antalya’yı birçoğunuz tanıyor ve biliyorsunuz. Antalya tarihi ve coğrafi konumuyla Allah’ın cömert insanlarına sahip bir şehirdir. Bu da elbette ki, bize büyük mesuliyetler, vazifeler yüklemektedir. Antalya gibi bir dünya şehri tabiidir ki, imkanları ölçüsünde hem Türkiye içinde hem Türkiye dışında kardeşlerinin yanında olacak, elinden gelen desteği verecektir. Antalya Belediyesi olarak Türkiye’nin değişik şehirlerinde, mesela Güneydoğu’da Şırnak şehrimize de destek oluyoruz. Türkiye dışında da Kosova’da, Bosna’da kardeşlerimizle birlikte oluyor, birlikte çalışıyoruz.”

GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Bizler dostluk ve kardeşlikte din, dil, ırk, etnik ayrımlar yapmayız, insanı yaradandan ötürü severiz” diyen Başkan Menderes Türel, “Eğer Osmanlı İmparatorluğu böyle yapmasaydı, adaletle davranmasaydı, Kosova’ya Balkanlar’a, Kafkasya’ya, Bağdat’a, Şam’a, Kudüs’e, Mekke ve Medine’ye, Kahire’ye, Cezayir, Libya ve Tunus’a kadar gidemezdi. İnsanlık tarihinde dostluk fidanları yeşerdiğinde her taraf refaha erişir, düşmanlık fidanları yeşerdiğinde her taraf fakirleşir. Biz her zaman dostluk ve kardeşlik fidanı ektik, gönül köprüleri kurduk, kurmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KOSOVA DEMEK ANTALYA DEMEKTİR

Antalya’nın dünya turizminin liderleri arasında olan bir şehir olduğunu belirten Türel, “Turizm barışla yaşar ve barışa katkı yapar. Dünya barışına katkı yapmak bu sebeple de bizim de sorumluluğumuzdur. Bu yüzdendir ki, Amerika’dan, Kanada’dan, Çin’e, Moğolistan’a kadar her yerde kardeş şehirlerimiz var, birçok uluslararası platformda yer alıyoruz. Bu çerçevede Kosova gibi, tarihiyle, kültürüyle, güzel insanlarıyla kalbimizden bir parçayı o bıraktığımız yerlerde daha çok çalışıyoruz. Bu beraberlikler birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da güçlendiriyor. Biliyoruz ki, Kosova demek Antalya demektir” dedi.

ÇOK MUTLUYUZ

Başkan Türel şöyle devam etti: “Tarihimiz ve geleneklerimiz bizim kültürümüzdür, kimliğimizdir. Medeniyet, gelenekler korunarak gelişir. Kosova geleneklerini sevgiyle, güzellikle yaşatmaktadır. Esasen bütün Türkiye Kosova’ya gelmeli, ortak tarihi mirasımızı, bu güzel kültürü yerinde görmelidir. Biz Antalya olarak Yörük kültürü gibi, yağlı güreşler gibi birçok geleneğimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Toplu sünnet törenleri hem bir geleneğimiz hem de bir sosyal yardımlaşma, dayanışma vesilemizdir.  İşte bu güzel geleneği Kosova’da gerçekleştirmek, bu vesileyle Kosovalı ailelerimize, çocuklarımıza destek olmak bizim için ayrı bir mutluluktur.” 

İLERDE NİKAHLARINI DA KIYARIZ

Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklara küçük yaşta eğitim, spor, sanat gibi birçok sahada destek olmaya çalıştıklarını anlatan Türel, “Biraz büyüdüklerinde sünnet törenlerine destek oluyoruz. Gençliklerinde de nikahlarını kıyıyoruz. Ben bu sebeple Antalya’nın bütün çocuklarını kendi çocuklarım gibi görürüm, severim. Şimdi artık Kosova çocukları da bizim evlatlarımızdır. Bu defa çocuklarımıza kirvelik yapacağız, inşallah ileride nikahlarını da biz kıyarız veya en azından şahitleri oluruz” diye konuştu.

İmkan oldukça Kosova’ya hep daha fazlasını yapmak istediklerini söyleyen Başkan Menderes Türel, “Kardeşliğiniz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Kosova-Antalya gönül köprüsünü bugün biraz daha büyüttük, inşallah her zaman büyütmeye devam edeceğiz”  dedi.

Sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, soydaşların coşkusuna ortak olurken, şölen pastasını kesti.