BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu-Erdoğan cehpesinde tansiyonu yükseltecek sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a gönderdiği yazı Erdoğan-Kılıçdaroğlu cephesinde yeni bir tartışmayı alevlendirecek türden.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, salı günü “Kemal Bey’le olmuyor, olamıyor” başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Yazıda Ahmet Hakan, “Tutuklanacaksın rivayeti karşısında etkili bir çıkış yapamadı Kemal Bey... Oysa Tayyip Erdoğan böyle bir durumla karşılaşsaydı, neler yapardı neler" diye yazmıştı. 

Ahmet Hakan'ın bu çıkışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir yazıyla yanıt verdi. Hürriyet yazarının bugünkü köşesine taşıdığı o yazı Kılıçdaroğlu-Erdoğan cephesinde tansiyonu yükseltecek türden.

İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü köşesinden yayınladığı Kılıçdaroğlu'nun o yazısı:

"- Sayın Ahmet Hakan... 22 Ağustos 2016 tarihli köşe yazınıza ilişkin olarak şunları söylemek isterim:

- Namusu ve şerefi üzerine ettiği yemine uymamayı erdem sayan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset tarzına benzer bir yaklaşımda hiçbir dönem bulunmadım, bulunmayacağım. Çünkü benim namus ve şeref anlayışımla, Erdoğan’ın namus ve şeref anlayışı arasında dünyalar kadar fark vardır.

- Adı geçen şahsın mağduriyet edebiyatına dayalı, toplumu kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı siyaset dilinin her zaman karşısında oldum, olmaya devam edeceğim.

- Siyasi yaşamımın en temel düsturu olan halkımıza her zaman doğruları söyleme kararlığımdan vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim.

- Erdoğan demokrasi, insanları, din ve vicdan özgürlüğü, ifade özgürlüğü gibi temel değerlerin korunması ve kökleştirilmesi ülküsünden uzak bir politik aktördür. Kendisiyle aramızdaki temel fark bu kavramların benim yaşamımda vazgeçilmez değerler olarak yer almasıdır. Bu bağlamda kendisiyle benzeşmedim, benzeşmeyeceğim.

- Haksızlıklar karşısında susmayacağım. Dilsiz bir şeytana dönüşmedim, dönüşmeyeceğim.

- Siyasi rakiplerimiz kim olursa olsun etik değerlere her zaman bağlı kalacağım.

-Kendilerinin yapageldiği üzere ailelerimizi, aramızdaki siyasi rekabete alet etmedim, etmeyeceğim.

- İktidar bana, Erdoğan’ın yaptıklarını yapmam halinde gelebilecekse... İstemem... Benden uzak dursun.

- Büyük şairimiz Edip Cansever’in dizelerinden ilham alarak söylemek isterim ki... Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak gülmek, ülkemizin her bir ferdi gülüyorsa gülmektir.

Saygılarımla."