BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Büyükelçileklere koruma kalkanı

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki Türk Büyükelçiliğinin kundaklanması Dışişlerini'ni harekete geçirdi.

Abone ol Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki Türk Büyükelçiliğinin kundaklanmasının ardından Türkiye, gerek Ankara gerekse Helsinki'de girişimlerde bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Finlandiya'daki Türk Büyükelçiliğinin daha iyi korunması ve bundan sonra alınacak tedbirlerle ilgili Finlandiya'nın Ankara Büyükelçiliği nezdinde girişim yapılacağını söyledi. Özügergin, aynı girişimin Helsinki'de de Türkiye'nin Helsinki Büyükelçisi tarafından uygulanacağını kaydetti.

Yerel güvenlik güçlerinin elinde saldırıya ilişkin bazı ip uçlarının olduğunu ifade eden Özügergin, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve suçluların yakalanarak adalete teslimini beklediklerini söyledi.

Saldırının örgüt bağlantısının araştırıldığını kaydeden Özügergin, Türkiye'nin dış temsilciliklerinin güvenlik önlemlerini artırdıklarını ifade etti.

Büyükelçilik binasında küçük çaplı hasar bulunduğunu söyleyen Özügergin, ancak hasarın hizmeti aksatacak ölçüde olmadığını belirtti.

Özügergin, saldırıda dumandan etkilenen büyükelçilik görevlisinin ise ayakta tedavi gördüğünü kaydetti.