BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  POLİTİKA

Büyükelçi suikastinin ardında FETÖ var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili tüm bağlantıların FETÖ'yü işaret ettiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçi cinayetinde tüm bağlantıların FETÖ'yü işaret ettiğini söyledi. Hem TSK içinde hem de polis teşkilatında örgütün varlığının devam ettiğini ve bunların temizlenmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü açıklayan Erdoğan, suikastçının ölümüyle ilgili eleştirilere de cevap verdi.

Erdoğan, dün Beştepe'de Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani ile bir araya geldi. Arnavutlar'ın ülkede hiçbir ayrıma neden olmadan Türkiye vatandaşı olarak yaşamlarını sürdürdüğünü söyleyen Erdoğan, Arnavutluk'un barış noktasında güvenlik güçlerinin önemli görevler yürüttüğünü ve Türkiye'nin bu noktadaki desteğinin süreceğini kaydetti.

"SALDIRGAN FETÖ MENSUBU"

Ankara'daki büyükelçi suikastiyle ilgili de konuşan Erdoğan, saldırganın tüm bağlantılarının öncelikle FETÖ'yü işaret ettiğini söyledi. Erdoğan, TSK ve polis teşkilatında örgütün varlığını sürdürdüğünü belirterek, mücadelenin süreceğini söyledi. Erdoğan şunları söyledi:

"Değerli arkadaşlar bağlantıların öncelikli olanı FETÖ üyesi olmasıdır. Yetiştiği yerden irtibatlarına kadar bunu gösteriyor. Açıkça söylemem gerekiyor maalesef TSK içerisinde olduğu gibi polis teşkilatımızın içerisinde hala var. Bunların temizlenmesi de devam ediyor, devam edecek. Onun için hassas olmamız gerekiyor. Bu hassasiyetle devam etmek durumundayız. 

"NEDEN CANLI YAKALANMADI?

"Saldırgan canlı yakalanmadı" diye bazı eleştiriler var. Bakıyorsunuz İstanbul'da canlı yakalayalım derken bir kişi 5 polisimizi şehit etti. Burada da vuran arkadaşımız elini tekrar öbür tarafa sallayınca bomba mı çıkaracak diyerek onu orada vurmak zorunda kaldı. Rusya'dan da gelen soruşturma heyeti ile bizim soruşturma heyetimiz birlikte yürütüyor. Bu kişinin yurtdışındaki bağlantıları nedir buna dair de ipuçları var. Şu anda MİT ve diğer istihbarat birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma sona erince bunu kamuoyuna açıklayacağız."