BIST 10.102
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükelçi 15 gün sonra geri döner

Antalya'ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, sözde "Ermeni soykırım" tasarısının geçmesiyle ilgili Ak Parti'yi suçladı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı, "AK Parti hükümeti, ABD'ye göbeğinden bağlıdır. ABD, AK Parti için nefes borusudur" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi'nde kabul edilen sözde 'Ermeni soykırımı' tasarısı hakkında konuşan Bölükbaşı, şunları söyledi: "Komitenin kararından sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sadece konuşmaktadırlar. AK Parti hükümeti, ABD'ye göbeğinden bağlıdır. Bundan sonra da hiç ciddi sayılacak tepki göstermeyeceklerdir."

Antalya'ya bir dizi inceleme ve ziyaret için gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, emekli büyükelçi ve dışilişkiler uzmanı Ahmet Deniz Bölükbaşı, partisinin il binasında açıklamalarda bulundu. ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi'nde kabul edilen sözde 'Ermeni soykırımı' için AK Parti'ye yüklenen Bölükbaşı, sözlerine şöyle devam etti: "Vahim gelişmeler yaşanıyor. Devlet kriz ortamına giriştir. Anayasa krizi kapıdadır. Rejim krizine davet etme ihtimali vardır. Türkiye hastadır. Güç, derman ve kan kaybetmektedir. Seçime kadar Türkiye'nin bu durumu kaldırması zor. En öncelikli olarak devletin ve rejimin başına bir şey gelmeden Türk milletinin hakemliğine ihtiyaç vardır."

Başbakan Erdoğan'ın, noter bir parlamento istediğini söyleyen Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erdoğan, kurşun asker milletvekilleri, güdümlü yargı, sindirilmiş ve korkutulmuş bir toplum ve kuşatılmış, teslim alınmış, köleleştirilmiş bir basın istemektedir. Lekeli ve şaibeli bir geçmişi vardır. İstiyorlarsa bugünden itibaren bir komisyon kurulur, mutabık kalırsak demokratik sözleşme adı altında, seçim sonrası hayata geçirilmek üzere 24. dönem seçilen hükümetin birinci öncelikli gündem maddesi Anayasa olur. Ama bunların derdi bu değil. AK Parti, milli irade dolandırıcılığına soyunmuştur."

ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Başbakan Erdoğan'ın birçok hatalar yaptığını söyleyen Bölükbaşı, şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan ve arkadaşları Türk adaleti önünde nereye kaçarlarsa kaçsınlar hesap verecektir. Adalet önüne çıkarmazsak namerdiz. Bu bizim şeref ve namus borcumuz. Yedi yıldır bütün soygun ve hırsızlığın adalet önünde hesabını verecektir."

ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi'nde kabul edilen sözde 'Ermeni soykırımı' konusunda da konuşan Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi, deveye sormuşlar 'Boynun eğri diye. O da, 'Nerem doğru ki!' demiş. AK Parti, sosyal ve ekonomik politikaları neyse dış politikalar ondan çok farklı değil. Ermenistan'la geçmişte yapılan protokol, tarihin affetmeyeceği gaflet içine düşürmüştür. AK Parti, şimdi ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi'nde kabul edilen karar sonrası yeni bir baskı ile karşı karşıya kalmıştır. Bu alınan karar siyaseten ve ahlaken doğru değil. Bu karar, Ermeni diasporasının etkisi altında almıştır. Bu açmaza sokan AK Parti'dir. Komitenin kararından sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sadece konuşmaktadırlar. AK Parti hükümeti, ABD'ye göbeğinden bağlıdır. ABD, AK Parti için nefes borusudur. Bundan sonra da hiç ciddi sayılacak tepki göstermeyecektir. Yaptıkları tek şey, Washington Büyükelçisi Namık Tan'ı istişare için çağırmak olacaktır. O da 15 gün sonra geri dönecektir."