BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kanadoğlu'nun hedefi yine AK Parti

Sabih Kanadoğlu, AK Parti'yi bu kez de aldığı oy oranıyla vurdu. İşte Demokrasi Ödülü sahibi Kadanoğlu'nun sözleri;

Abone ol

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, "Bir seçimde çoğunluğu aldığı için her şeyi yapabileceğini zanneden iktidarlar, ne demokrasiye ne de ülkeye bir yarar sağlar" dedi.

Bilimsel Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı (BİLSES) ödül töreni, Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda yapıldı. "Demokrasi Ödülüne" layık görülen Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ödülünü Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'dan aldı.

Sabih Kanadoğlu, kendisini "demokrasi" ödülüyle onurlandırdığı için BİLSES Vakfı'na teşekkür etti.

"Demokrasi gerçekten zor zanaattir" diyen Kanadoğlu, demokrasinin kurallar rejimi olduğunu kaydederek "Demokrasi etik ister, hoşgörü ister, onun ötesinde uzlaşma ister. Ancak her şeyden önce bir inanç ister. Demokrasi, her halde bazılarının zannettiği gibi çok partili hayat değildir. Her şeyden önce her hangi bir seçimde çoğunluğu aldığı için her şeyi yapabileceğini zanneden iktidarlar, ne demokrasiye, ne de ülkeye bir yarar sağlar. Çoğulculuk yoksa, katılımcılık, saydamlık yoksa o ülkede demokrasi yine yoktur" dedi.

1982 Anayasası'nın değiştirilmeye muhtaç olduğunu ifade eden Kanadoğlu, "Ancak Anayasayı demokratik değişime tabi tutmak için, ciddi ve samimi bir iktidar gerekir. Ciddi ve samimi bir iktidar değilse, yapmak istedikleriyle demokratik usuller bir biriyle uyuşmuyorsa, giriştikleri teşebbüsün başarı şansı yoktur. O halde biz demokratik bir anayasaya ihtiyaç duyuyoruz. Evet, daha demokrat bir ülkede yaşamak istiyoruz. Özgürlük istiyoruz, bağımsız bir yargı istiyoruz. O da doğrudur. Ancak bunu ciddi ve samimi bir iktidarla sağlayabileceğimizi unutmayalım" diye konuştu.

"Bilim Ödülüne" layık görülen Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ise, ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan aldı.

Törende "Sanat" ödülü Rutkay Aziz'e, "Halkbilim ve Kültürel Çalışma" ödülü Arif Sağ ve Erdal Erzincan'a, "Basın medya" ödülü Yılmaz Özdil'e, "Ekoloji ve Çevre" ödülü Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, "Araştırmacı gazetecilik" ödülü Merdan Yanardağ'a, "Bilimsel Eğitim" ödülü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne verildi.