BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükçekmece'de okul kantinlerine baskın!

Büyükçekmece Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri okul kantinleri ve okulların çevresindeki kafelerde denetime başladı.

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüklerine bağlı denetim ekipleri , yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte özellikle okul çevresindeki fast foodlar ve okul kantinlerinin denetimlerini sıklaştırdı.

Uzman Gıda Mühendisi, Biyolog ve Zabıta’dan oluşan denetim ekibi denetimlerde, kantin ve fast foodçu gibi işletmelerde, kansorejen riski taşıyan kızartmaların, yapılıp yapılmadığı kontrol edildi. Gıda mühendisi ve biyolog’un bu tür işletmelerde kızartmaların yasak olduğunu, öğrenciler tarafından en çok tüketilen patateslerin kızartılmayıp, fırında pişirilmesi gerektiğini ve köftelerinde yağda kızartılmayıp, ızgara olması gerektiği konusunda çok dikkatli olunması yönünde uyarılar da bulundular.

Uyarı verildi

Yapılan denetimlerde bazı işyerlerinin hiyjen kurallarını hiçe saydığı tespit edilirken, çalışanlarında bone ve eldiven kullanmaları konusunda ikaz edildiler. Bu arada öğrencilerin sağlığını önemseyen işletmelere de teşekkür edildi. Kantinlerin hiyjen ve sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra dolaplardaki tüm ürünlerin son kullanım tarihlerine ve de ürünlerin tarım bakanlığından izinli olup olmadığı tek tek kontrol edildi.

Denetimler sürecek

Öğrencilerin gelişim çağında oldukları için yedikleri ve içtiklerinin çok önemli olduğuna değinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de yaptığı açıklamada “İlçe genelindeki bütün okul kantinleri ve okul etrafındaki fast foodların denetimlerini daha sık gerçekleştiriyoruz. Hijyen kurallarına uymayan işyerleri ile ilgili gerekli uyarıları yaparak kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatıyoruz”dedi.