BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt ve Gül yan yana

30 Ağustos'un yıldönümü kutlanıyor. Devletin zirvesi törende buluştu...

Abone ol

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerimizde törenlerle kutlanıyor. Ankara AKM'deki resmi geçit töreni başladı.

Törenlere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Köksal Toptan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kuvvet komutanları da katılıyor.

GÜL VE BÜYÜKANIT YAN YANA

Ankara AKM Tören Alanı'nda resmi geçit töreni başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt törende yan yana geldi.

EŞSİZ TÖREN

Cumhuriyetin bir geleneği daha 30 Ağustos 2007 Zafer Bayramı törenlerinde son buldu. Her yıl 30 Ağustos ve 29 Ekim'de Ankara Hipodromunda yapılan resmi geçit ve törenlerine ve resepsiyonlarına Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genel Kurmay Başkanları eşleri ile katılırdı. Ancak bu yıl yapılan törenlere ne Cumhurbaşkanın, ne Başbakanın ne de Genel Kurmay Başkanının eşi katılımadı.

Bu yıla gelmeden önce, geçen yılın fotoğraflarına bakıldığında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın eşlerini tören alanında görmek mümkün. Daha gerilere gidildiğinde de Cumhurbaşkanı Süleymen Demirel'in eşini, Başbakan Bülent Ecevit'in eşini bu törenlerde görebiliyoruz. Dün GATA'da başlayan gergin törenin ardından bugün de 30 Ağustos törenlerine "Eşsiz" lik damgasını vurdu.

Devletin tepesinde törene eşi gelen tek kişi TBMM Başkanı Köksal Toptan'dı.