BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Büyükanıt sözlerinin arkasında

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, 12 Nisan'daki sözlerini yineledi

Abone ol

Genelkurmay Başkanı orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kıbrıs Türk Günü resepsiyonunda ilginç açıklamalarda bulundu.

Büyükanıt "TSK dün söylediğini bugün inkar edecek bir yapıda değildir. 12 Nisan'da ne söylediysek bugün harfiyen arkasındayız. Cumhurbaşkanlığına sözde değil özde Cumhuriyete bağlı ve Atatürk ilkelerine bağlı laikliği içine sindirebilmiş birisinin seçilmesini temenni ediyoruz" dedi.

''Bizim araştırma şirketlerimiz filan yok. Elimizde somut veriler olmadan da bir şey söyleyemeyiz. Bu soruya da cevap veremem. Ama benim düşüncem öyle değil. Ama bakın, benim ki de veriye dayalı birşey değil, tahmine dayalı.''

Küresel ısınmaya dikkat çekti

Orgeneral Büyükanıt, resepsiyon sırasında gazetecilerin kendisine soru sormak istemeleri üzerine, ''Küresel ısınmadan bahsedelim. Ankara'nın su sorununda bahsedelim'' dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Ankara'daki su sorununa dikkat çekmesi üzerine Orgeneral Büyükanıt, sorunun sadece Ankara'da değil, dünyanın birçok yerinde sıkıntı yarattığını anlattı.

Terör örgütü AB menşeili silah kullanıyor

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da bugün bir gazetede yer alan ''Türkiye ve ABD'nin ortak operasyon gerçekleştirilebileceği'' iddialarıyla ilgili olarak, ''Ne yazdığını tam olarak görmeden bir şey diyemem. Okudum ama hakikaten öyle mi?'' dedi.

Orgeneral Saygun, terör örgütünün kullandığı Avrupa menşeili silahlara da dikkat çekti.