BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.446,68
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt Barzaniye terörist dedi

İsmini vermedi ama Barzani’ye terörist dedi. Sempozyumda konuşan Büyükanıt Batılı ülkelere de sert eleştiriler yöneltti.

Abone ol Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt Güvenlik Sempozyomu'nda yaptığı açıklamada, Teröriste yardım eden de teröristtir sözleriyle Kuzey Irak'a sert mesajlar gönderdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kuzey Irak'a yapılacak muhtemel bir operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Sadece içeri girip PKK'yla mı mücadele edeceğiz. Yoksa Barzani ile de ilgilenecek miyiz? Buna politik makamlar karar verir" dedi.

İşte Büyükanıt'ın sözlerinden bazı satırbaşları:

-Güvenliği tehdit eden unsurların başında terör yer alıyor. Bazı müttefiklerimize bakıyorum sadece aşırı dinci grupları terörist olarak görmekteler. Oysa etnik milliyetçi terör de tehdit.  PKK'da faşişt bir terör örgütüdür.

-  Müttefiklerimiz arasında teröre destek verenler var. Bize insan hakları dersi verenler terörü destekliyor. Uluslararası kuruluşlar terörist hakları derneğine dönüştü.

- Teröristi destekleyen de teröristtir.

-Türkiye'de teröristler çeşitli patlayıcılar kullanıyor. C4'ler, A4'ler herhalde süpermarketlerden alınmıyor. PKK'nın faaliyetlerinde aktif rol oynayan yayın organları var. Terör örgütünün yayın organı müttefik ülkede yayın yapıyor.

- Terörizmi bazı ülkeler dış politika malzemesi olarak kullanıyor.

- Vurgulanması gereken önemli husus, ülkelerin güvenlik bağlamında çifte standart uygulamamasının bir ön şart olması gerekmektedir.

-Kitle imha silahlarının teröristlerin eline geçmesi güvenliği tehdit ediyor. Küresel bir anlayışa geçilmeli.