BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.409,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükada'da yıkım tartışması

İstanbul Büyükada'da İBB tarafından yapılan yıkım tartışma yarattı. İBB, yıkılan binaların kulübe değil, kaçak atölye olduğunu bildirdi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ''Büyükada'da iki küçük kulübenin değil, kaçak fayton tamir atölyesi ile kafe ve çay salonunun yıkıldığını'' açıkladı.

Büyükşehir Belediyesinden, Adalar'da gerçekleştirilen yıkımla ilgili bazı gazetelerde yer alan haberlere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, zabıta ekiplerinin, 5 Ekimde, haberlerde iddia edilenin aksine, seyyar fayton büfelerine el koymak için değil, daha önce Adalar Belediyesine tebligatı yapılan Büyükada'da inşa edilmiş kaçak fayton tamir atölyesi ile kafe ve çay salonunun yıkımı için adaya geldiği belirtildi.

İşgaller sürüyor

Yıkım dönüşünde, daha önce Adalar Belediyesince işgalleri kaldırıldığı bildirilen 12 adet seyyar el arabasının işgallerinin halen devam ettiğinin görülmesi üzerine, söz konusu arabaların bulunduğu yerden kaldırılarak Adalar Belediyesi yetkililerine teslim edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükada'da iki küçük kulübenin değil, tamamıyla kaçak fayton tamir atölyesi ile yine kaçak olarak inşa edilmiş olan kafe ve çay salonunun yıkımını gerçekleştirmiştir. Yıkım işlemlerinin güvenli olarak tamamlanması için yeteri kadar zabıta görevlendirilmesi, tamamıyla bir görev zarureti ve gereğidir. Büyükada Atatürk Meydanı, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7. maddesinin 'g' bendi ve 17.12.2009 tarihli UKOME kararı ile Başkanlığımız görev, yetki ve sorumluluk alanında kalmaktadır.''