BIST 10.653
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.431,99
HABER /  GÜNCEL

Büyük şair Tuzlada anıldı

Tuzla Belediyesi, sosyal ve kültürel alandaki hizmetleriyle de Tuzlalıların gönlünü fethediyor.

Abone ol

Bir toplumu ayakta tutan en önemli temel taşlarından birinin geçmişini ve değerlerini unutmamak olduğunu bilen Tuzla Belediyesi, vefatının 50. Yılında büyük şair Yahya Kemal Beyatlı’yı andı.

İ.B.B İ.G Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma toplantısına konuşmacı olarak Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı eğitimci- yazar Ahmet Fidan araştırmacı -yazar D. Mehmet Doğan katıldı. Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen bu anlamlı programda, Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin en büyük temsilcilerinden birisi olan Yahya Kemal Beyatlı’nın kısa yaşam öyküsü ve dillerden düşmeyen şiirlerinden bahsedildi, bazı şiirleri okunarak örnekler sunuldu.

Şair Murat Balkuş’ta anma programında, edebiyat dünyamızın unutulmaz şairinin şiirleri okuyarak geceye renk kattı. Bu anlamlı töreni hazırlatan Tuzla Belediye Başkanı Mehmet DEMİRCİ’de gecede bir konuşma yaptı. Başkan Demirci:

“Medeniyet kurmak kolay iş değil. Bizim medeniyetimiz ilimle irfanla kurulmuştur. Edebiyatımızın, kültürümüzün temel taşları dediğimiz büyüklerimizi yad etmek, tanıtmak amacıyla bu programları oluşturuyoruz. Devamını da getireceğiz.” dedi. Program sonunda Başkan DEMİRCİ yazarlara çiçek takdim etti.