BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.384,64
HABER /  GÜNCEL

Başkandan izci selamı

Bağcılar Belediyesi İzcilik Kulübünün düzenlediği uluslar arası konferansa, 17 ülkeden izci teşkitlarının temsilcileri katıldı.

Abone ol

Geçen yıl ilk defa düzenlenen Uluslar arası İzcilik Konferansının ardından bu yıl ikincisi yapılan ve ‘Daha temiz bir dünya için izcilik’ konulu konferansa yoğun katılım gerçekleşti.

Dünyanın dört bir yanından çeşitli dinlerden, ırklardan ve ülkelerden katılımın gerçekleştiği konferansa şu ülkelerden katılım oldu: Dünya İzcilik Teşkilatı Avrupa Temsilciliği, Dünya İzcilik Teşkilatı Asya Pasifik Temsilcisi, Dünya İzcilik Teşkilatı Afrika temsilcisi, Clean Up The World, Uluslararası Müsluman İzciler Birliği, Türkiye, Bulgaristan, Pakistan, İngiltere, Gürcistan, Yunanistan, Mısır, İspanya, Etiyopya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Kuveyt Bağcılar halk sarayında gerçekleştirilen uluslar arası konferans Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın açış konuşmasıyla başladı.

İzciliğin, çocuklar ve gençlere büyük yararlar sağladığını, evrensel değerlere sahip olduğunu, sevgi, saygı ve kardeşlik temelleri üzerine kurulduğunu söyleyen Başkan Çağırıcı, “İzcilerin en karakteristik özelliği, inançlı, iyi karakterli ve dürüst olmalarıdır. Biz, tüm çocuklarımızın, gençlerimizin bu özelliklere sahip olacak şekilde yetişmesini istiyor ve bu yönde gayret gösteriyoruz. Her yıl milli eğitim izcilerine sponsor oluyoruz. Binlerce izci ve izci adayının katılımıyla yaz ve kış kampları düzenliyoruz. Mahalli kamplara, milli bilinç kamplarına ve uluslar arası kamplara katılıyoruz. Bağcılar’daki izcilik çalışmalarımız ülkemiz sınırlarını aşarak dört uluslar arası ödüle layık görülmüştür.” Dedi.

‘Daha temiz bir dünya için izcilik’ konusunda hazırladıkları bildirileri sunan yabancı izciler, konferans sonunda izci dansıyla renkli görüntüler oluşturdular.
Boğaz gezisi ile Boğaziçi’nin tarihi ve tabii güzelliklerine hayran kalan ve İstanbul turunun ardından ülkelerine dönen yabancı izciler, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasına bir katkıda bulunmak üzere gönüllü kültür elçiliği görevini üstlenecekler.