BIST 10.216
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.405,88
HABER /  SPOR

Büyük Kaptan bugün toprağa veriliyor

Beşiktaş’ın efsane kaptanı ve spor yazarı Vedat Okyar yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetmişti.

Abone ol

Beşiktaş’ın efsane kaptanı ve spor yazarı Vedat Okyar yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti

Türk futbolu dün bir büyük değerini daha kaybetmenin acısını yaşadı. Beşiktaş’ın eski kaptanı ve spor yazarı Vedat Okyar tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı yaşama gözlerini yumdu.

1945 yılında Bursa’da doğan Okyar; Bursaspor, Beşiktaş, Diyarbakırspor ve Karagümrük takımlarında forma giydi. 1968-1976 yıllarında Beşiktaş’ta top koşturan ve kaptanlık da yapan Vedat Okyar, 253 maçta oynadı. Milli formayı 33 kez giyen Vedat Okyar, yeşil sahalara veda ettikten sonra Milliyet gazetesinde spor yazarlığına başlamıştı.

Acıbadem Hastaneleri Yoğun Bakım Direktörü Prof. Dr. Nahit Çakar, Okyar’ın 05.15’te hayatını kaybettiğini açıkladı. Çakar, 11 gündür hastanede tedavi gören ve yemek borusunda tümör bulunan Okyar’ın beyin enfarktüsü ve enfarktüs içinde kanama geçirerek vefat ettiğini bildirdi.

Vedat Okyar’ın cenazesi bugün toprağa verilecek. Okyar, Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek. Efsane kaptan için Akaretler’deki Beşiktaş Kulübü’nde saat 11.30’da tören yapılacak.

Güzel adam

Taçsız Kral Metin Oktay, Arap Yusuf Tunaoğlu ve Güzel Adam Vedat Okyar... Yıllarca aynı ortamda çalıştık, aynı havayı kokladık, onlar yazı, ben haber peşinde koştum. Düşünün bu üç efsane oyuncuyu önce tribünlerden izliyorsunuz, sonra onlarla birlikte çalışma şansını yakalıyorsunuz.

Üçü de güzel adamdı. Bu üç güzel adamın ortak yönleri ise üçünün de Beşiktaşlı olmasıydı... İster inanın, ister inanmayın, Metin Oktay ağabeyimin siyah-beyazlı renklere olan aşkını anlatırken, gözlerinin dolduğuna tanıklık edenlerdenim.

Dün sabah cep telefonum çaldı, Vedat Okyar’ı kaybettiğimizi öğrendim, yıkıldım...Yusuf ağabeyi yarın ölümünün dokuzuncu yılında anacağız, güzel adam Vedat Okyar’ı da bugün toprağa vereceğiz. Pazar günü ise bir diğer Beşiktaş’lı meslekdaşımız Orhan Şengürbüz kardeşimizi son yolculuğuna uğurladık. Bu nasıl bir rastlantıdır?

Vedat ağabey, içimizden biriydi... Futbolculuktan gelmenin verdiği avantajı yorumlarında müthiş kullandı, yıkıcı eleştiriden hep uzak durdu, eleştirirken bile kibardı. Sosyal hayatta ‘güzel adam’ kelimeleri ağzından hiç düşmedi, 30 küsur yıllık birlikteliğimizde ağzından tek kötü bir kelime çıktığına tanıklık olmadım. Hatta kızdığını ne gördüm, ne de duydum. Böylesi güzelliklerle dolu bir fotoğraf idi Vedat ağabey... Erken bırakıp gitti, üzdü bizi güzel adam.

BİLAL MEŞE


Gül’den başsağlığı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vedat Okyar’ın vefatı nedeniyle eşi Asuman Okyar ile Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’e başsağlığı telgrafı gönderdi. Gül’ün yanı sıra TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan R.Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da birer başsağlığı mesajı yayınladı. Baykal mesajında, “Beşiktaş’ın efsane futbolcusu Vedat Okyar’ın yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Okyar sadece futbolcu değil, klasik anlamda bir sporcuda bulunması gereken tüm özellikleri bünyesinde barındıran efsanevi diye adlandırılmayı gerçekten hak etmiş bir beyefendiydi” ifadelerini kullandı.

‘İyi ki Beşiktaşlı oldun’

Vedat Okyar’ın vefatı Beşiktaş başta olmak üzere spor dünyasında büyük üzüntü yarattı. Siyah-beyazlı kulüp, internet sitesinin girişini Okyar’a ayırırken, “Vedat abimizi kaybettik, iyi ki doğdun, iyi ki yaşadın, iyi ki Beşiktaşlı oldun, iyi ki seni tanıdık, tarihimizde ve kalplerimizde yaşayacaksın” ifadelerine yer verildi. “Tarifsiz Acılar İçindeyiz, Vedat Abimizi Kaybettik” başlıklı başsağlığı mesajında ise şunlar kaydedildi:

“1968-1976 yılları arasında Beşiktaş’ta 253 maçta forma giymiş, libero mevkinin vazgeçilmezlerinden olmuş, 43 penaltının 42’sini filelerle buluşturmuş, hiç sakatlık yaşamamış, aşık olduğu Beşiktaş formasıyla kaptanlığa yükselmiş ve 42 yaşına kadar futbol hayatını sürdürmüş olan Vedat Abimiz kolon kanseriyle verdiği mücadeleyi maalesef kaybetti. Merhum’a Allah’tan rahmet, ailesine, Türk spor basınına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz.”
Okyar için Futbol Federasyonu, TSYD, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor da başsağlığı mesajı yayınladı. Fenerbahçeli taraftarların internet sitesi antu.com ile Galatasaraylı taraftarların birliği Ultraslan da Okyar’ı unutmadı.