BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Bütçede Hikmetyar tartışması

Başbakan Erdoğan’ın CHP’li Anadol’a söylediği sözler sert bir Hikmetyar tartışmasına neden oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
Başbakan Erdoğan konuşması sırasında kendisine laf atan CHP’li Kemal Anadol’a “Biz senin geçmişinizi biliyoruz” deyince sert tartışmalar yaşandı. Anadol, “Geçmişimle iftihar ediyorum, kursağımdan haram bir tek lokma geçmedi. Beni geçmişimi bildiğini söyleyen Başbakan’ı Hikmetyar’lı karanlık geçmişiyle baş başa bırakıyorum” dedi. Tartışmaya Kılıçdaroğlu da “Devlet adamlığından bahsediyor. Devlet adamları 1 milyar dolar para alacağım diye ülkesini satmaz, pazarlamaz” diye çıkıştı.

Başbakan Erdoğan konuşurken CHP’li Anadol oturduğu yerden Erdoğan’a çıkıştı. Bunun üzerine Erdoğan konuşmasını keserek, “Sayın Anadol senin geçmişinizi biliyoruz, oradakilerden bir farkın yok” dedi. Erdoğan’ın konuşması bittikten sonra Anadol sataşma olduğu gerekçesiyle söz istedi. Meclis Başkanı Şahin, “Ortada sataşma olarak görülecek bir durum yok” diyerek tutanakları istedi. Bu sırada CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de ayağa kalkarak kürsüye yürüdü ve “Hakkaniyet değil bu” diye tepki gösterdi. Şahin bunun üzerine, “Sayın Ergin kürsüye böyle yürüyemezsiniz, içtüzük hükümlerini bana uygulatmayın, yerinize oturun” sözleriyle uyardı. Ardından tartışmanın büyümemesi için Anadol’a söz verildi.

Anadol geçmişiyle kıvanç duyduğunu ve iftihar ettiğini belirterek “Kursağımdan haram bir lokma geçmedi. Oğlumun sünnetinde gelen altınlarla zengin olmadım. Anayasa Adalet Komisyonu orada, hakkımda kalpazanlıktan, dolandırıcılıktan, yolsuzluktan ceza istenmiyor” dedi. Başbakan Erdoğan’ın 1993 yılında yaptığı bir konuşmadan alıntı yapan Anadol, “Benim geçmişimi iyi bildiğini söyleyen Başbakan’ı Hikmetyarlı karanlık geçmişiyle baş başa bırakıyorum” dedi.

Anadol’un konuşmalarının ardından Kılıçdaroğlu da söz aldı. Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan hiçbir CHP’li gidip Hikmetyar’ın önünde diz çökmemiştir. Onların devlet anlayışında böyle bir şey yoktur. 1 milyar dolar için orduyu Kuzey Irak’a sokmayacağım diye bir anlaşma yapmamıştır. Hiçbir başbakan da kürsüye gelip Meclis Başkanına ‘siz mi susturursunuz ben mi susturayım’ dememiştir. Devlet adamlığından söz ediyorsa önce kendisinin okuyup öğrenmesi lazım. Devlet adamları 1 milyar dolar para alacağım diye ülkesini satmaz, pazarlamaz” dedi.