BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Busha protesto şoku

İsrail'de temaslarını sürdüren ABD Başkanı Bush'a pankartlı protesto

Abone ol

İsrail'de temaslarını sürdüren ABD Başkanı George W. Bush'un ziyareti ve Filistin devletinin kurulması konusuyla bu çerçevede Kudüs'ün bölüneceği tartışmalarının gündeme gelmesi nedeniyle yaklaşık 1000 dolayında sağ eylemci, Kudüs'te, Bush ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'ı protesto etti.

SOS İsrail adlı örgütün düzenlediği, ayrıca ''Tek bir Kudüs'' adlı örgütün de destek verdiği, ''Kudüs'ün bölünmemesi için dua edilmesi'' çağrısı yapılan protesto eylemi için Kudüs'ün merkezindeki Siyon Alanı'nda toplananlar, ''Bush ve Olmert, bir diğer Soykırım'ı getiriyor'', ''Bush ve Olmert Savaş Açtı'' yazılı pankartlar taşıdılar.

Protestocular ayrıca Bush, Olmert ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i, başlarına kefiyeler takmış durumda gösteren; polisin yasakladığı ve toplattığı afişleri açtılar. Kimi göstericiler, 2006 yılında Güney Lübnan'da yapılan savaşın sonuçlarına ilişkin çalışmalarını sürdüren Winograd Komisyonu'nun, 30 Ocak'ta yayımlanması beklenen nihai raporuna atıfta bulunan ve Olmert'i parmaklıklar arkasında gösteren resimleri de gösteride açıldı.