BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hacılar kaza kurbanı

Erzurum'da hacıları taşıyan yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı, bilanço acı oldu..

Abone ol

Erzurum'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti 23 kişi yaralandı. Kutsal topraklardan dönen hacıları taşıyan yolcu otobüsünün, minibüse arkadan çarpması sonucu 1 kişi öldü 23 kişi yaralandı.

Erzurum'dan Ağrı istikametine gitmekte olan ve içerisinde hacıların bulunduğu Şerfafettin Akbaş yönetimindeki Öz Lider Patnos Tur'a ait 34 DR 4823 plakalı yolcu otobüsü, aynı istikamette gitmekte olan 25 D 0418 plakalı özel minibüse arkadan çarptı.

Kuzey Çevre Yolu birinci kilometresinde gerçekleşen kazaya, sisli hava ve kaygan yolun neden olduğu ileri sürüldü. Kazada minibüs şarampole yuvarlanırken otobüsün ön kısmında maddi hasar meydana geldi. Çarpmanın etkisi ile minibüs içerisindeki çok sayıda yolcu çevredeki araziye savruldu. İlk belirlemelere göre 23 kişinin yaralandığı kazada minibüsteki yolculardan Bülent Harmandar (22) kaldırıldığı Aziziye Araştırma Hastanesi'de hayatını kaybetti. Diğer yaralıların tedavisi devam ederken trafik polisleri ve Jandarma ekipleri olay yerinde incelemede bulundu.

Öte yandan polis, sisli havanın hakim olduğu yolda başka kazaların önlenmesi amacı ile tedbirler aldı. Kazayı yara almadan atlatan otobüs şoförü Şerafettin Akbaş, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Kaza sonrası panik yaşayan hacılar ise olay yerine çağrılan başka bir otobüs ile memleketlerine gönderildi. Havanın sisli olduğunu ve kaza esnasında sadece ses duyduklarını belirten hacılar, soğuk havada kendi imkanları ile bavullarını başka bir otobüse aktarırken güçlük çekti.