BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Cani babadan şok itiraflar

Trabzon'da eşini ve 6 çocuğunu öldüren Hasan Danışmaz'dan müthiş itiraflar

Abone ol

Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde pazartesi gecesi eşi ve 6 çocuğunu öldürüp kaçtıktan bir gün sonra yakalanan Hasan Danışmaz'ın tutuklanmadan önce emniyetteki ifadesinde eşinin kendisini aldattığı ve çocuklarının da kendisine kötü davrandığı için tüm bunların olduğunu ileri sürdü.

Sürmene'nin Soğuksu Mahallesi'nde pazartesi gecesi saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, 42 yaşındaki işçi Hasan Danışmaz, eşi 42 yaşındaki Hashatun Danışmaz ile çocukları Melek (20), Coşkun (18), Hava (16), Emrullah (14), Hasan (7) ve Nurten'i (3) öldürdükten sonra kaçmış, salı günü de ilçenin Armutlu köyünde bir evde yakalanmıştı.

Eşiyle aralarında 6 aydır şiddetli geçimsizlik olduğunu belirten Hasan Danışmaz'ın emniyetteki ilk ifadesinde şunları söylediği iddia edildi:

"Altı aydır aramızda şiddetli geçimsizlik vardı ve 1.5 yıldır yatak ilişkimiz yoktu. E.H. adlı şahıs yaklaşık 20 gün önce beni arayarak, ben cezaevindeyken eşimin kendisiyle ilişki kurduğunu söyledi. Bu olayı bana oğlum Emrullah da söylemişti. Büyük çocuklarım Melek, Çoşkun ve Hava benimle hiç ilgilenmiyordu. Annelerinin tarafını tuttukları için sürekli bana hakaret ediyorlardı. Kızlarım bana sofra hazırlamıyor, dolapdan birşey alıp yememe izin vermiyorlardı."

Olay akşamı eve gelip oğulları Emrullah ve Hasan'a, annelerinden boşanacağını, kendilerini yanına alacağını, diğer çocuklarının anneleriyle birlikte kalacağını söylediğini belirten Hasan Danışmaz, ardından bu kararımı eşine ve diğer çocuklarına açıkladığını söyledi. Danışmaz, sonraki gelişmeleri de şöyle anlattı:

"Eşim bana tepki gösterip 'Ben boşanmak istemiyorum. Eşek gibi çalışıp bana bakacaksın. E. ve M. ile ilişkim sürecek. Kazandığın parayı da ben yiyeceğim. Sen bu evde yemek bile yiyemiyeceksin' dedi. Bu sırada oğlum Coşkun küfür ederek beni itekledi ve annesinin yattığı odaya girip, dedemden kalma ruhsatsız tabancayı alıp geldi. Silahı elinden aldım ve Coşkun'u öldürdüm. Bu arada kazayla Hasan'ı ve Emrullah'ı da vurdum. Sonra sağa sola rastgele ateş açtım."

Hasan Danışmaz, dün çıkarıldığı Sürmene Adliyesi'nde ise Emniyet'teki bu ifadesini yalanladı ve susma hakkını kullanmak istediğini söyledi.

'SÜRMENE CANİSİ' DENİLMESİNE TEPKİ
Sürmene Belediye Başkanı Mustafa Azizoğlu ile siyasi parti temsilcilerinin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Hasan Danışmaz'ın Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşarken yaklaşık 3 ay önce Sürmene'ye geldiği belirtildi. Olayın ilçeye mal edilmesine tepki gösterilen açıklamada şöyle denildi:

"İlçemiz Sürmene'de meydana gelen bir olayda, hiç araştırma yapılmadan, basında 'Sürmene canisi', 'Sürmene katili', 'Sürmene'de katliam' gibi ifadeler kullanılmasından ilçe halkı olarak üzüntü duymaktayız. 2 - 3 ay önce ilçemize bir başka ilçeden yerleşen bu kişinin yaptığının Sürmene halkına maledilmesini kınıyoruz."