BIST 10.733
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.500,09
HABER /  DÜNYA

Busha bir haller oldu!

Beyaz Saray'da son 1 ayını yaşayan Bush itiraflarına devam etti.

Abone ol ABD Başkanı George Bush, Irak'taki savaşın ''beklenenden daha uzun ve maliyetli'' olduğunu söyledi. Ama bir yandan da İran'a gönderme yaptı. "Teröre destek veriyor! Buna izin verilemez" dedi...

Bush, Orta Doğu politikasına ilişkin yaptığı bir konuşmada, idam edilen eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in 11 Eylül saldırılarıyla ilgisinin olmadığını, bununla birlikte kendisinin iktidardan uzaklaştırılması kararı verilmesinin bu terör saldırılarından da ayrı düşünülemeyeceğini belirtti.
''Dünyadaki çeşitli istihbarat örgütlerinin o dönemde, her ne kadar hatalı da olsa, Saddam'ın kitle imha silahlarına sahip olduğu yolunda bilgilere sahip olduklarını'' kaydeden Bush, ''Böyle bir durumda Saddam yönetimini kontrol dışı bırakamazdık'' diye konuştu.

İsrail-Filistin çatışmasına ''iki devletli çözüm bulunması'' yolunda ilerleme gözlemlendiğini söyleyen Bush, İran'a da değindi ve ''bu ülkenin nükleer silahlara sahip olmasına izin verilemeyeceği'' görüşünü yineledi.

İran'ın nükleer programının barışa yönelik bir tehdit oluşturduğunu savunan Bush, ''İran ve Suriye, terörü desteklemeyi sürdürüyor'' diye konuştu.