BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,13
ALTIN 2.431,68
HABER /  GÜNCEL

JİTEM değil PKK öldürdü

Genelkurmay Tuğgeneral Aydın ve Albay Özden'in nasıl öldürüldüklerini detayıyla açıkladı. Bakın TSK neler söyledi?

Abone ol

Ergenekon'un öldürdüğü iddia edilen Tuğgeneral Aydın ve Albay Özden'in şehit düştüğü açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Jandarma Albay Rıdvan Özden'in ''bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmalarda, birliklerini kahramanca sevk ve idare ederken bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olduklarını'' söyledi.

ŞEHİT OLDULAR

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak Bingöl-Elazığ karayolunda 24 Mayıs 1993 günü 33 erin şehit olması olayıyla ilgili soruyu yanıtlarken hukuki süreçleri ve alınan kararları hatırlattı.

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Jandarma Albay Rıdvan Özden'in şehit edilmelerine ilişkin soru üzerine ise Tuğgeneral Gürak, ''Her iki komutanımız bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmalarda, birliklerini kahramanca sevk ve idare ederken, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuşlardır'' dedi.

PKK ROKETLE SALDIRDI

Olaylarla ilgili bilgi veren Tuğgeneral Gürak şunları kaydetti:

''22 Ekim 1993 günü Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın Lice'nin güneyindeki operasyonu sevk ve idare etmek üzere, Lice Jandarma Komando Bölük Komutanlığında bulunduğu sırada, teröristlerin kaçış istikametleri ateş altına alınmaya çalışılırken teröristlerce, ilçe içerisindeki binalardan ve çevredeki tepelerden Jandarma Bölük Komutanlığı kışlasıyla topçu mevzilerine uzun namlulu silah, roket ve havanla ateş açılmıştır.

AYDIN KESKİN NİŞANCI MERMİSİYLE ŞEHİT ÖLDÜ

Saat 11.45 sıralarında çatışmayı bizzat yanındaki Harekat Asayiş Şube Müdürü ve emir astsubayı ile görerek sevk ve idare etmekte olan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, bölük binası önündeyken keskin nişancı tüfeği Kannas mermisi isabet etmesi sonucu sağ şakağından yaralanmıştır.

Jandarma Komando Bölük Komutanlığı doktoru tarafından kendisine hemen ilk müdahale yapılarak helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne sevk edilen Tuğgeneral Aydın, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur.

ÖZDEN ÇATIŞMADA ÖLDÜ

Şehit Jandarma Albay Rıdvan Özden ise 14 Ağustos 1995 günü Mardin ili Savur ilçesi Ormancık köyü kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada takviye olarak bölgeye sevk edilen Jandarma Asayiş Komando Bölüğünden bir komando timi ve bölük komutanı ile birlikte en ön saflarda çarpışmıştır. PKK bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu, önce jandarma özel harekat timinden bir astsubay, bir uzman erbaş, devamında saat 17.30 sularında Jandarma Albay Rıdvan Özden şehit olmuştur. Aynı çatışmada 3 er ve 1 geçici köy korucusu yaralanmış, 5 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.