BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,62
HABER /  DÜNYA

Bush konuştu herkes korktu

Bush krize karşı önlemleri artırmak için kameraların karşısına geçti ama beklediğinin tam tersi bir tepki aldı. Bakın rakamlar ne oldu?

Abone ol

Krizin etkileri gittikçe sertleşiyor. Amerikan Başkanı Bush bu durumun daha da kötüye gitmesini engellemek için kameraların önüne geçti ve "korkmayın tedbirimiz var" dedi.

FAİZ İNDİRİMİ KURTARACAK

ABD Başkanı George Bush, hem yatırımcılar hem de halkta baş gösteren ''aşırı kaygının'', finans krizini daha da kötüleştirdiği uyarısında bulundu. ABD'nin elinde krize karşı kullanabileceği birçok mekanizma bulunduğunu belirten Bush, bunların devrede olduğuna işaret etti. Bush ayrıca, ABD'nin, dünyadaki diğer ortaklarıyla krizin çözümü yönünde birlikte çalıştığını kaydetti.

Başkan Bush, ABD Hazine Bakanlığı'nın, 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma planının en kısa sürede uygulamaya girmesi için çalıştığını hatırlattı ve borsada manipülasyon çabalarının engellenmesi için gerekli önlemlerin alınmakta olduğunu söyledi.

BUSH KONUŞTU KAYIP ARTTI

Ancak Bush'un açıklamaları piyasalardaki kayıpların artmasına neden oldu. Yeni tedbirler bekleyen ve yüzde 8 gibi rekor düşüşle açıldıktan sonra toparlanan ABD Borsası Bush'un açıklamalarından hemen sonra düşüş hızlandı. Dow Jones'ta kayıplar yüzde yüzde 2.5'e ulaştı.