BIST 9.960
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.435,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'nın siyah inciri temiz çıktı

Dünyanın bir numaralı siyah incir üreticisi Bursa'da yetişen ürünler, yapılan hormon testlerinden başarıyla geçti.

Abone ol

İhracata kilosu 2 liradan giden siyah incirde hormon kullanılmamasından dolayı üreticilere teşekkür eden Vali Harput, 10 köyden yapılan 26 milyon dolarlık ihracatın artacağını söyledi.

Bursa'nın siyah incir konusunda dünya birincisi olduğunu, yıllık 26 milyon dolarlık ihracatı olduğunu anlatan Vali Harput, "Bu ihracat Bursa'daki 10 köyden sağlanıyor. Geçtiğimiz sezon etefonla çok iyi mücadele ettik. Üreticiler, kamu görevlileri, muhtarlar, hep beraber çok ciddi kampanya yürüttük. Hiçbir ürününden etefon çıkmamıştır. Bu çok önemli bir tablodur. Vatandaşımızın gösterdiği samimiyete ve riayete teşekkür ediyorum. Kusursuz ürünümüzün, yurt içi ve dışında pazar şansıyla satışa devam edeceğine inanıyorum" dedi.

"ÇEVREYİ KİRLETEN FABRİKALAR KAPATILACAK"

Geçtiğimiz günlerde Bursa'daki derelerde inceleme yaptıklarını hatırlatan Bursa Valisi Şahabbettin Harput, derelerin temizlik süresinin uzun bir süreç olduğunu belirterek, "Buralarda bir kısım sanayi tesisleri var. Bu tesislere arıtma kurmaları için süre verildi. Öncelikle dereleri kim ne kadar kirletiyor, bunun tespitini yapacağız. Nilüfer'i 5-6 bölgeye ayırdık. En yukarıdan başlayarak aşağıya doğru temizleyeceğiz. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Çevreyi kirleten fabrikalara taviz ve hoşgörü söz konusu olmayacak. Verilen süre sonrasında arıtma tesisi kurmayan fabrikalara büyük para cezalarının yanı sıra, kapatma cezası da uygulanacaktır" şeklinde konuştu.