BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bursada sobadan 70 kişi zehirlendi

Bursa'da saatteki hızı 60 kilometreyi bulan lodos sebebiyle sobadan sızan gazdan 70 zehirlendi

Abone ol

Bursa'da, saatteki hızı 60 kilometreyi bulan lodos sebebiyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 70 kişi hastanelere müracaat etti. Meteoroloji Bursa Bölge Müdürlüğü, lodosun bugün de gün boyu etkili olacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan ve saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan lodos yine zehirlenmeleri beraberinde getirdi. Merkez Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 70 kişi çeşitli hastanelere müracaat etti. Yıldırım ilçesinde 60 kişi Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne, 7 kişi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek tedavisini yaptırdı. Merkez Osmangazi ilçesinde ise 3 kişi Bursa Devlet Hastanesi'ne başvurdu. 70 kişinin ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiği açıklandı.

Öte yandan diğer hastanelere başvuranlarla beraber sobadan zehirlenenlerin sayısının 100'ü bulduğu belirtiliyor. Meteoroloji, lodosun bugün de Bursa ve civarında etkili olacağını duyurdu.