BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.492,83
HABER /  GÜNCEL

Bursa'da olaylı bayram kutlaması

Bursa'da Cumhuriyet Bayramı töreni sırasında hükümeti protesto etmek isteyen bir gruba polis müdahale etti.

Abone ol

BURSA'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapılacağı Heykel semtine gelen Türkiye Gençlik Birliği'ne mensup bir grup, hükümet aleyhine slogan attı, üzerinde 'Andımız'ın yazılı olduğu pankart açtı. Göstericiler ile polis arasında yaşanan gerginlik zaman zaman arbedeye dönüştü.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü törenleri, bugün Bursa'nın Heykel semtinde yapılan törenlerle kutlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı ve saat 10.00'da başlayan tören alanına gelen yaklaşık 100 kişilik TGB'li grup, hükümet aleyhine slogan attı. Ellerinde Atatürk ve Türk Bayrağı bulunan grup, burada bayramı izlemeye gelen bazı kişilerin de verdiği destek ile kısa süre yürüyüş yaptı. Polis, yürüyüş yapan göstericilerin önünü kesip kalabalığı dağıtmak isterken, zaman zaman gerginlik ve kısa süreli müdahale yaşandı.

ŞEHİT BABASININ TEPKİSİ

Polis, göstericileri protokol tribününün yanındaki alanda toplamak isterken; kalabalık arasında bulunan, 7 yıl önce Hakkari'de şehit düşen Asteğmen Burak Okay'ın babası Sezai Okay, kendisine terörist dediği öne sürülen bir polis memuruna, "Ben şehit babasıyım. Bana terörist diyemezsiniz" diye bağırdı.

Kutlama törenleri sırasında Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, araçla geçişiyle vatandaşları selamlarken, yuh çeken protostocular, "Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağırdı.

Bu sırada tören alanına 50 metre mesafede bir kişi, merkez Yıldırım İlçe Belediye Başkanlığı tarafından kendisine verilen büfenin geçici kullanma ruhsatının iptal edilmesini protesto etmek için bir binanın 5'inci katına çıktı. Bunun üzerine caddeyi yaya ve araç trafiğine kapatan itfaiye ekipleri önlem alırken, görevliler elinde Türk Bayrağı olan bu kişiyi ikna etmeye çalıştı.Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleşmesi gereken kortej yürüyüşü ise yolun kapanması nedeniyle aksadı.

İŞTE O ANLAR...