BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  DÜNYA

’’Türk futbolu baştan kokmuştur’’

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolun adaletli bir şekilde nasıl yönetilmesi gerektiğini futbolu yönetenlerin yüzüne söyleyece...

Abone ol

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolun adaletli bir şekilde nasıl yönetilmesi gerektiğini futbolu yönetenlerin yüzüne söyleyeceklerini belirterek, "Balık baştan kokarmış. Türk futbolu da baştan kokmuştur. Ama devran böyle sürmeyecek. Bayram sonrası söylenecekleri, kişilerin yüzüne söyleyeceğiz" dedi.
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, katıldığı bir tv programında çarpıçı açıklamalar yaptı. Kasımpaşa maçında yaşanan hakem hatalarıyla ilgili olarak medya aracılığıyla konuşmayacağını belirterek, "Medya aracılığıyla konuşmayacağım. Gerekli kişilerden yaşananların hesabını soracağız. Bizim hakemin yanlışlarını değerlendirecek halimiz yok. Türkiye’de futbol çürümüş. Bunlar da bunların uzantıları. Bizim yenilmemiz o kadar önemli değil" dedi.

"TÜRK FUTBOLUNDA TİYATRO OYNANIYOR. BİZDE BUNU SEYREDİYORUZ"
Türk futbolunda bir tiyatro oynandığını belirten Hacıosmanoğlu, "Bir tiyatro oynanıyor ve biz bunu seyrediyoruz. İnsanlar maçlardan önce konuşuyor. Düdükler o konuşmalara göre çalıyor, bayraklar ona göre kalkıyor. Biz konuşmayacağız dedik. Konuşmayacağız da. Ama bunları yapanlar kamuoyunun önünde bunların bedelini ödeyecekler. Burada söylenecek çok şey var ama biriktiriyorum. Her şeyi onların yüzüne söyleyeceğim" ifadesini kullandı.

"TÜRK FUTBOLUNDA ADALETİN OLMADIĞINI HERKES BİLİYOR"
Türk futbolunda adaletin olmadığını herkesin bildiğini belirten Hacıosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Futbolun adaletli bir şekilde nasıl yönetilmesi gerektiğini, yönetenlerin yüzüne karşı söyleyeceğiz. Anadolu takımları eziliyor. Bizim rakiplerimiz İstanbul takımlarının başkanları konuştuğunda hala bu insanlar etki altında kalıyor. İki üç haftadır kartlarda, yönetimlerde standart var mı, bunları soracağız o insanlara. Zaten şimdiye kadar yoktu. Yine yok. Bunları soracağız. Türk futbolunda adaletin olmadığını herkes biliyor. Ama bu hareketlerle sonların hazırlıyorlar. Bu şekilde Türk futbolunu yönetemezsin. Türk futbol ailesi buna müsaade etmeyecek. Hakemin gözü önünde oyuncu tekmeleniyor kart yok, bizim oyuncumuza kart gösteriliyor. Hakemlere çok bir şey söylemek istemiyorum. Balık baştan kokarmış. Türk futbolu da baştan kokmuştur. Bunları yüz yüze konuşacağız zaten. Bayram mesaisi bittikten sonra yetkililere soracağız, onlar da cevaplarını verecekler herhalde"

"BİZE İZAH EDECEKLER"
Tepkilerini basın yoluyla koymayacaklarını ifade eden Hacıosmanoğlu, "Bize çıkıp izah edecekler. Diyecekler ki ’Bizim anlayışımız budur. Biz böyle yönetiyoruz. Biz de ona göre hareket edeceğiz. Diyeceğiz ki ’tamam böyle yönetiyorlar, sineye çekeceğiz. Ama izah edecekler" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN ANADOLU TAKIMLARININ HAKKI YENİYOR"
Kasımpaşa maçında Olcan Adın’ın ikinci yarının hemen başında Isaksson tarafından ceza sahasında düşürülmesiyle ilgili olarak ise Hacıosmanoglu, "Ben o pozisyonu yoruma açık buldum. Ben penaltıya, başka pozisyona bakmıyorum. Ben iyi niyet var mı, yok mu ona bakıyorum. Sadece Kasımpaşa maçına bakmaya gerek yok. Bir sürü Anadolu takımı var. Hepsinin hakkı yeniyor. Biz onu söylüyoruz. ’Futbol sahada oynansın, sahada maçı yöneten hakemler de kimsenin etkisi altında kalmasın’ diyoruz" dedi.

’’BU İNSANLAR HALA ORADA OTURUYORLAR’’
Federasyona ağza alınmayacak küfürler edildiğini de söyleyen Hacıosmanoğlu, "Bu insanlar hala orada oturuyorlar. Ama biz biriktiriyoruz. Bunları soracağız. Bakın, biz Avrupa kupası maçı oynayacağız, döneceğiz Pazar günü saat 14.00’de Gençlerbirliği ile oynayacağız. Bu iyi niyet mi? Bunu sorduğumuz zaman izah edecekler. Bunları bilerek mi yapıyorlar, cahillikten mi yapıyorlar, art niyetten mi yapıyorlar öğreneceğiz" ifadesini kullandı.
(İHA)