BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL

Bursa'da kar yağışı etkili oluyor

Bursa'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor!

Abone ol
Bursa'da başlayan kar yağışı, kentin üst kesimlerini beyazlara bürürken, yağışa en çok çocuklar sevindi.
Bugün akşama doğru Uludağ başta olmak üzere kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam edecek. Kar yağışı özellikle salı ve çarşamba yoğun olmak üzere cumaya kadar devam edecek. Uludağ'da 100 santimetreyi geçen kar kalınlığı kentin yüksek kesimlerini ise beyaza bürüdü.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye gere, bu geceden itibaren kar yağışının zaman zaman etkili olmak üzere önümüzdeki 4-5 gün devam edeceği belirtildi. Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında eksi 4 dereceye kadar inerken, günün en yüksek sıcaklığı ise 1 ila 4 derece arasında olacak. Uludağ'ın eteklerindeki semtlerde de akşam saatlerinde kar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kar yağışına en çok sevinen çocuklar ise kar topu oynayarak karın tadını çıkarmaya çalıştı.
"ULUDAĞ'DA ETKİLİ KAR BAŞLADI"
Öte yandan, kar kalınlığını 100 santimetreyi aştığı Türkiye'nin önemli kış turizm merkezi Uludağ'da da özellikle salı ve Çarşamba etkili olmak üzere perşembe gününe kadar kar yağışı bekleniyor. Akşam saatlerinde etkili bir kar yağışı başlayan Uludağ'da Karayolları ekipleri de yolun kapanmaması için sürekli çalışmalarını sürdürüyor. Zaman zaman ekipler tuzlama çalışması da yaparken, jandarma görevlileri 8. kilometreden itibaren araç sürücülerine zincir takmadan çıkmalarına izin vermiyor.