BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da kaçak yapıya şok baskın

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılaşma ile mücadeleye devam ediyor

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Yıldırım, Gürsu ve Osmangazi ilçelerinde kaçak olarak yapıldığı belirlenen inşaatlara şok baskınlar düzenledi. İnşaatlara beton döken mikserler durdurulurken, hem inşaat sahipleri hem de beton firmaları hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kent merkezinde kaçak yapılaşmanın önlenmesi konusunda kararlı bir tutum izleyen ve Valilik ile birlikte bu konuda otorite haline Büyükşehir Belediyesi, kaçakla mücadele konusunda denetimlerini sıklaştırdı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı yapı kontrol ekipleri, sadece kent merkezinde değil, merkeze bağlı ilçelerde de denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Gürsu, Yıldırım ve Osmangazi’nde kaçak inşaatlara beton döküldüğünü belirleyen ekipler, düzenledikleri baskınlarla kaçak yapılara göz açtırmıyor. Osmangazi’ye bağlı Yunuseli Mahallesi Cebel Sokak, Gürsu’ya bağlı Kumlukalan Köyü Samanlı Caddesi ve Yıldırım’a bağlı Çınarönü Mahallesi Vakıf Caddesi İkinci Çilek Sokak’taki binalara beton döküldüğünü belirleyen ekipler, yaptıkları şok baskınlarda beton mikserlerini durdurdu. Kaçak inşaatlarla ilgili tutanak hazırlayan ekipler, yasak olmasına rağmen kaçak inşaatlara beton döken Cihan ve Karataş Beton firmaları hakkında da yasal işlem başlattı.

“Hiçbir altyapı hizmeti götürülmeyecek”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelecek nesillere daha sağlıklı yaşanabilir bir kenti miras olarak bırakmakta kararlı olduklarını bunun için de öncelikle kaçak yapılaşmayı durduracaklarını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilk defa bu dönem kaçak yapılaşmaya doğrudan müdahale ettiğinin altını çizen Başkan Altepe, bu çalışmaların plansız yapılaşma karşısındaki kararlılığın bir göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Altepe, “Kaçak olarak yapılan binalara kesinlikle hiçbir altyapı hizmetini götürmeyeceğiz. Kaçak yapılara yönelik denetim ve yaptırımlarımız bundan sonra da taviz vermeden sürecek” dedi.