BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.393,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'dan Arnavutluk'a yardım eli

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sel felaketine uğrayanların yaralarını sarmak için gönderdiği yardım Arnavutluk’a ulaştı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sel felaketine uğrayanların yaralarını sarmak amacıyla gönderdiği yardım Arnavutluk’a ulaştı. Zorunlu ihtiyaç maddelerinden oluşan 2 TIR dolusu yardım malzemesi, Tiran’daki Afet Koordinasyon Kurulu’na teslim edildi.

Tiran Belediye Başkanı Edi Rama, yardımların ulaşmasından duyduğu mutluluğu Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e gönderdiği bir teşekkür mektubunda dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı toplantısında Arnavutluk’un kuzey bölgelerinde yaşanan selden zarar görenlerin yaralarının sarılması amacıyla gıda, giyim ve diğer zorunlu ihtiyaç maddelerinin belirlenmesi ve bölgeye ulaştırılması kararı almıştı. Karar doğrultusunda 1000 çift çizme-bot, 500 yatak, 600 yastık, 600 battaniye ile 2 bin gıda kolisinin yüklendiği 2 TIR, Arnavutluk’un Başkenti Tiran’a gönderilmişti.
Sosyal İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim Meydan’ın koordinasyonunda götürülen yardım malzemeleri, Tiran’da 5 kişiden oluşan Afet Koordinasyon Kurulu Başkanı Rüjdü Bacak’a teslim edildi. Yardımların, Arnavut yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı belirtildi.

BAŞKAN GÖKÇEK VE ANKARALILARA TEŞEKKÜR

Tiran Belediye Başkanı Edi Rama, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yardımlardan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren bir mektup gönderdi. Tiran halkı ve Başkent Belediye Meclisi adına Başkan Gökçek ve Ankaralılara hitaben yazılan teşekkür mektubunda “Arnavutluk’un kuzey bölgesindeki sel felaketine maruz kalanlar için yapılmış olan yardımlar için şükranlarını” sunan Belediye Başkanı Rama, duygularını şöyle dile getirdi:

“SİZ VE EKİBİNİZ, KALBİMİZİN EN DERİNİNDESİNİZ”

“İnsani yardımlarınız ve mali desteğiniz bizim için takdire şayandır. Özellikle de bugünlerde basit koşullarla yaşam sürdüren insanlarımız açısından. Herkes eşit sağlık koşulları ile kendisi ve ailesi için refah içinde yaşama hakkına sahiptir. Bu yardımlar insanlığın temel prensibinin, sınırlar ötesi işbirliği ile dayanışma köprüleri inşa ederek yapılacağını göstermektedir. Fakat özel bir teşekkürüm de sizin kamu hizmetlerinde çalışan yetenekli, dürüst, kendini işine adamış personelinizdir. Onlar olmasa, afet bölgelerine umut getiren hizmetlerin verilmesi mümkün olmazdı. Size, şahsım, çalışma arkadaşlarım ve afet bölgesindeki ekibimizle en içten şükranlarımızı sunuyor ve şehrinizin göstermiş olduğu cömertliği ödeme imkânı bulabilmeyi umuyoruz. Siz ve ekibiniz, kalbimizin en derinindesiniz.”