BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Of'un kurtuluşu kutlandı

Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Abone ol

Of Hükümet Konağı önünde Anıt’a çelenk sunumu ile başlayan program Kaymakamlık’ta İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Mehmet Çoşkun ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Yılmaz’ın tebrikleri kabul etmesi ile devam etti. Törene, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cengiz İşsever, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hacı Kurtar, belde belediye başkanları, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, banka müdürlerinin yanı sıra, Trabzon Muharip Gaziler Derneği Başkanı Seyyah Sağıroğlu ve gaziler de katıldı.

Çelenk sunumunun ardından belediye önünden mehter takımı , gaziler ve halkın katılımıyla marşlar eşliğinde yürüyerek törenin ikinci bölümü olan Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Lisesi’ne geçildi. Bayraklarla süslenen salonda coşkulu bir kalabalığın takip ettiği kutlama töreninde Of Belediyesi Başkan Vekili Muhammet Yılmaz, Of ve çevresinde yaşanan kurtuluş mücadelesini anlatan bir konuşma yaptı.

Tören, protokol üyeleri ve vatandaşların mehteran takımı tarafından söylenen marşlara eşlik etmesi ile devam etti. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi üzerinde şiirler okunmasının ardından, Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği afiş, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören Yöre sanatçısı Turan Topcuoğlu’nun kemençesi eşliğinde vatandaşların horon ve kolbastı oynaması ile son buldu.