BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.386,01
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bursa'da 20 şubat okullar tatil mi Bursa valiliği

Bursa 'da okullar tatil mi sorusunun yanıtıyla Bursa Valiliği 'nin sitesi çöktü. Bursa Valiliği henüz 20 Şubat için karar almadı. Bursa Valiliği twitter hesabında bir mesaj yer almıyor.

Abone ol

BURSA'da kar yağışı devam ediyor, hava durumu raporlarına göre haftasonuna kadar kar devam edecek. Veli ve öğrencilerin gözü Bursa Valiliği 'nin bugün için vereceği kar tatili kararındaydı. Akşam saatlerinde Bursa Valiliği'nin sitesi aşırı yoğunluktan çöktü. Bursalıların 'okullar tatil mi' sorusunun yanıtı eğitime devam yönünde oldu. Bursa'da öğrenciler 1 günlük tatilin ardından yeniden okullara döndü. 

Bursa'da etkili olan yoğun kar yağışı, il genelinde yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün geceden bu yana etkisini artıran kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bursa-Ankara karayolu "Mezitler", Bursa-İzmir karayolu Karacabey ve Bursa-Yalova karayolu "Dürdane" ve "Süpürgelik" mevkilerinde, ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü "Mezitler" mevkisinde, trafik kontrollü şekilde sağlanırken, tırların geçişine izin verilmiyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-02-19-at-1.24.54-pm.png
KAR KALINLIĞI 20 CM BULDU

Bu arada, Bursa Meteoroloji Müdürlüğünün ölçümlerine göre, kar kalınlığı kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreyi aştı. 

20 ŞUBAT'TA HANGİ OKULLAR TATİL? İLLERİN LİSTESİ...

Yoğun kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde ana arterler dahil olmak üzere toplu ulaşımda aksamalar yaşanırken, çalışanlar iş yerlerine gecikmeli ulaşabildi. Mahalle aralarındaki yollarda genellikle trafik akışı sağlanamazken, vatandaşlar toplu taşım araçlarına binebilmek için ana arterlerdeki duraklara yaya olarak gitmeyi tercih etti.

Ayrıca, tedbirsiz yola çıkan sürücülerin araçlarının kayması yüzünden ana arterlerde de trafik aksadı. Bursa'da kar yağışının yarın kesilmesi ve yerini karla karışık yağmura bırakması bekleniyor.

320 MAHALLAYE ULAŞILAMIYOR

Bursa'da dün akşam saatlerinden itibaren kapanmaya başlayan kırsal mahallelerin yollarına müdahale eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece yarısı 92 mahallenin yolunu açtı.