BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.423,24
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

20 Şubat okullar tatil mi? Cuma kararı

Yarın 20 Şubat 2015 cuma günü okullar tatil mi sorusu İstanbul Valisine soruldu. Ankara Valiliği henüz açıklama yapmadı. Eskişehir, Sakarya ve Konya'da 20 Subat okullar tatil edildi.

Abone ol

20 Şubat 2015 Cuma günü okullar tatil mi sorusu canlı yayında İstanbul Valisi Vasip Şahin'e soruldu. Ankara Valiliği ise yarın okullar tatil mi sorusuna henüz yanıt vermedi. İstanbul Valiliği ise saat 19.30'da İstanbul'da okulların 20 Şubat cuma günü tatil edilmediğini duyurdu. Eskişehir Valiliği ile Sakarya Valiliği ise son dakika kararla okulları yarın tatil ettiğini açıkladı.
20-şubat-okullar-tatil-mi--cuma-karari.20150219164049.jpg

20 ŞUBAT OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER LİSTESİ

GAZİANTEP'TE YARIM GÜN TATİL

Gaziantep'te olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitimeyarım gün ara verildi. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilk ve ortaöğretim kurumlarında okullar yarım gün tatil edildi. 

Kar yağışından dolayı kamu görevlisi malul ve engelliler, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve hamilelerin yarım gün izinli sayılacağı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın özellikle ulaşımda oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır" denildi. 

Şanlıurfa'da da yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçelerde öğleden sonra eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde okulların yarım gün tatil edildiği belirtildi. 

Öte yandan yağış nedeniyle sabah okula gitmeye çalışan öğrencilerin zorlandıkları görüldü.

Kentte sabah etkili olan kar yağışı, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ni beyaza bürüdü. Yerleşke ve çevresinde güzel görüntüler oluştu.

BURDUR

Burdur'un Karamanlı ve Yeşilova ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle bugün okullar tatil edildi.

Kar yağışı ve soğuk hava, Burdur'da yaşamı olumsuz etkiliyor.

Karamanlı ve Yeşilova ilçelerinde kaymakamlıkların aldığı kararla ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. 

Bölgede belediye ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğü, ulaşıma kapalı yol bulunmadığı bildirildi.

MERSİN

Gülnar ilçesinde, kar yağışının ardından buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kaymakam İsmail Pendik, yazılı açıklamasında, kar yağışının ardından havanın soğumasıyla yollarda buzlanma oluştuğunu kaydetti.

Pendik, ilçe merkezinde okulların bugün tatil edildiğini belirtti.

BOLU

Bolu'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okulların tatil edildiği bildirildi.
 
Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle öğrencilerin sağlık ve ulaşımları göz önünde bulundurularak il genelinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 20 Şubat Cuma ara verildiği belirtildi.
 
Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime ara verildi. 

Alınan bilgiye göre, ilçelerden Araç ve İnebolu'da tüm, Abana, Doğanyurt ve Çatalzeytin ilçelerinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullar tatil edildi.

Ayrıca, ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor, bazı köylere arıza nedeniyle enerji verilemiyor.



SAMSUN

Samsun'da kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı bazı ilçelerde eğitimeara verildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün, Asarcık, Ayvacık, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Salıpazarı, Terme ve Vezirköprü ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretim yapılmayacağı belirtildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitimebugün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez ile bağlı belde ve köylerin yanı sıra tüm ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KİLİS

Kilis'in Musabeyli ve Polateli ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitimebir gün ara verildiği bildirildi.

Vali Süleyman Tapsız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Musabeyli ve Polateli ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bugün ara verildiğini kaydetti.

Öte yandan, Kilis-İslahiye, Gaziantep-Kilis ve Halep-Kilis karayollarında trafik kontrollü olarak sağlanıyor.


KIRŞEHİR
 
Kırşehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle Akçakent ilçesindeki tüm okullar ile merkez ve diğer ilçelere bağlı köy ve taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildi.
 
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik tahminler çerçevesinde il genelinde devam eden kar yağışının etkisini sürdüreceği, hava sıcaklığında yaşanacak aşırı düşüşe bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artmasının beklendiği belirtildi.
 
Açıklamada, bu nedenle Akçakent ilçesindeki tüm okullar ile merkez ve diğer ilçelere bağlı köy ve taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitim ve öğretime 20 Şubat Cuma ara verildiği kaydedildi.

istanbul-okul-tatimli.jpg 
 
BİLECİK
 
Bilecik'in bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.
 
Bilecik merkez ile Gölpazarı ilçesine bağlı köylerde taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler ve Bozüyük, Pazaryeri, İnhisar ilçelerindeki tüm okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle 20 Şubat Cuma eğitime ara verildi.
 
KÜTAHYA
 
Kütahya'nın Emet ilçe merkezi ile köylerinde eğitime ara verildi.
 
Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, dün geceden beri devam eden kar yağışı nedeniyle olumsuz hava şartlarının oluştuğu, bu yüzden de Emet ilçe merkezi ile köylerinde eğitim veren tüm ilk ve orta dereceli okulların 20 Şubat Cuma tatil edildiği bildirildi.
 
KAYSERİ
 
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde kar nedeniyle eğitime ara verildi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Yahyalı ilçesindeki okulların kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Şubat Cuma tatil edildiği bildirildi.
 
BALIKESİR
 
Balıkesir'in Dursunbey, Sındırgı, Susurluk, Bigadiç ve Kepsut ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve fırtınanın ulaşımda aksamalara yol açması nedeniyle Dursunbey, Susuruluk ve Kepsut'ta ilk ve orta dereceli okullar, Sındırgı ile Bigadiç'te ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlarda 20 Şubat Cuma eğitim ve öğretime ara verildi.

SİVAS
 
Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.
 
Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için il genelindeki okullarda eğitime 20 Şubat Cuma ara verildiği belirtildi.
 
Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.
 
KOCAELİ
 
Kocaeli'nde kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime ara verildi.
 
Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının devam edeceği ifade edilerek, il genelinde anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerle rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 20 Şubat Cuma ara verildiği bildirildi.
 
Açıklamada, kamuda çalışan engellilerle hamilelerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.
 
DENİZLİ
 
Denizli'nin 5 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.
 
Valilikten yapılan açıklamada, meydana gelebilecek aksaklıklar göz önüne alınarak 20 Şubat'ta Çal, Çardak, Kale, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.
 
Açıklamada, bu ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacakları duyuruldu.
 
ANTALYA
 
Antalya'nın Akseki ilçesinde, elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.
 
Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 20 Şubat Cuma günü tatil edildi. 
 
KONYA
 
Konya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.
 
Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okulların 20 Şubat Cuma tatil edildiği bildirildi.
 
 Açıklamada, kamuda çalışan engelliler, hamileler, malul ve gazilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ VALİLİĞİN KARARI
Ankara Valiliği yoğun kar sebebiyle bugün okulları en geç tatil eden il oldu. Şimdi de Ankara Valiliği yarın yani 20 Şubat cuma günü okullar tatil edecek mi sorusu gündemdeydi Ankara Valiliği okulları tatil etmedi.
ankarada-okullar-tatil-mi-valiliğin-karari.jpgAnkara Valiliği 19 Şubat perşembe günü için okulları tatil ettiğini şu açıklamayla velilere ve öğrencilere duyurdu:

"Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde, ilimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 19 Şubat 2015 Perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür."

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?
istanbulda-okullar-tatil-mi.20150219105115.jpg

İSTANBUL 'da yarın okullar tatil mi , sorusunun yanıtı akşam saat 19.30'da İstanbul Valiliği resmi sitesinden duyuruldu. İstanbul Valiliği okulların yarın (20 Şubat cuma) tatil edilmeyeceğini duyurdu.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLADI : TATİL YOK
Akşam İstanbul Valiliği 'nin resmi sitesinden okullar tatil olacak mı sorusunun yanıtı duyuruldu. İstanbul'da kar tatili bitti İstanbul 'da eğitim yarın yeniden başlayacak.

İstanbul Valiliği 'nin resmi sitesinde okullar tatil sorusuyla ilgili şu açıklama yayınlandı;
"İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı etkisini kaybetmekte olduğundan yarın (cuma günü) eğitim ve öğretime devam edilecektir.

Ancak ilçelerimize yağan kar miktarındaki farklılıklar ve ara sokaklarda devam eden kar temizleme çalışmalarının mevcut durumuna göre eğitim ve öğretime devam edilmemesi hususunda karar, İlçe Kaymakamlıklarımızın yetkisine bırakılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine duyurulur."

KARAMAN 20 ŞUBAT TATİL KARARI

Karaman'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde yarın okullar tatil edildi. Kentte 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. 

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle, kent merkezindeki okullarda eğitime 1 gün (Cuma günü) ara verildiği bildirildi. Öte yandan Karaman Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

ESKİŞEHİR VALİLİĞİ 20 ŞUBAT OKULLARI TATİL ETTİ
Eskişehir Valiliği il merkezi ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle okulları yarın 20 Şubat cuma günü tatil etti.

Eskişehir Valiliği 'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları yüzünden il genelindeki resmi ve özel eğitim kurumları bugün olduğu gibi yarın için de tatil edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamileler ise yarın idari izinli sayılacak.
i̇stanbul-valiliği-açikladi-i̇stanbulda-okullar-tatil-mi.20150219171330.jpg
SAKARYA VALİLİĞİ OKULLARI TATİL ETTİ
Sakarya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın (20 Şubat cuma) ara verildi. Sakarya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında bir gün daha eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ve hamilelerin de yarın idari izinli sayıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Sevgili öğrencilerimizin olumsuz hava şartlarından dolayı öğretime ara verilmesinden doğan zamanı verimli kullanarak derslerindeki eksiklikleri tamamlamaları, kişisel gelişimlerini arttırıcı faaliyetlerde bulunmaları en büyük temennimizdir. Değerli öğrencilerimize derslerinde başarılar dileriz."

TOKAT'TA 20 ŞUBAT OKULLAR TATİL
Tokat ilinde yoğun kar yağışı sebebiyle yarın yani 20 şubat cuma günü okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yaptığı açıklamada, kentte kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi. Yazıcı, ulaşımda yaşanabilecek sıkıntılar gözönüne alınarak, yarın okulların il genelinde tatil edildiğini bildirdi.

ÇORUM VALİLİĞİ : 20 ŞUBAT CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL
Çorum 'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il merkezi ve 11 ilçede 20 Şubat cuma günü okullar tatil edildi. Çorum Valiliği 'nden yapılan yazılı açıklamada, etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili kararı alındığı duyuruldu. Çorum Valiliği Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 20 Şubat tarihlerinde okulların tatil edilmesini kararlaştrdı. Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacağı belirtilen açıklamada, Kargı ve Bayat ilçelerinde kar yağışı olması halinde söz konusu iki ilçe için durumun yeniden değerlendirileceği kaydedildi.