BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa kaplıcaları görücüye çıkıyor

Bursa'daki termal tesisler, İstanbul'da yapılacak olan Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nde uzmanlara tanıtılacak.

Abone ol

Bursa'daki termal tesisler, 3-6 Aralık tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'ne 24 ülkeden katılacak uzmanlara tanıtılacak.

Yaklaşık 80 kişilik heyet Bursa'da 2 gün ağırlanacak. İstanbul'da yapılacak kongreyi Bursa adına çok önemsediğini söyleyen Vali Şahabettin Harput, Bursa'da dünyaya tanıtılması gereken birçok termal tesis olduğunu kaydetti.

Valilik binasında Bursa'daki turizmcilerle bir araya gelen Vali Harput, şunları söyledi:

"3-6 Aralık tarihlerinde İstanbul'da Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi yapılacak. Bu kongreyi ben Bursa adına çok önemsiyorum. Bu sağlık turizminin bir ayağı da termal turizmidir. Sağlık ve termal turizmin dünyanın önde gelen temsilcileri kongrede sektörün geleceğini tartışacak. Biz bununla alakalı Sağlık Bakanlığı ve kongreyi düzenleyen kuruluşlarla temasa geçerek, İstanbul'a gelen 80 kişilik heyete programın bitiminde 2 günlük bir Bursa programı teklifi yaptık. Çünkü Bursa'yı da artık hem termal, hem sağlık şehri olarak düşünüyoruz. Bu iki gayeyi gerçekleştirecek olan hem suyumuz, hem sağlık tesislerimiz var. Bursa'da 6-7 Aralık tarihlerinde düzenlenecek programa 24 ülkeden 80 kişi katılacak."

Kongrede çeşitli ülkeler ve illerin stantlar kuracağını söyleyen Harput, Bursa'nın da mutlaka bir stant açması gerektiğinin altını çizdi.

BURSA SAĞLIK ÜSSÜ OLUYOR

Vali Harput, Bursa'daki bir kısım hastanelerin gurur verici hizmet verdiğini belirterek, şunları söyledi:

''Kullanılan araç ve gerecin mükemmelliği ve verilen hizmetin kaliteli olmasıyla Türkiye artık bir sağlık üssü olmaya başlamıştır. Sağlık hizmeti satma noktasında Bursa ikinci bir merkez neden olmasın? Bursa pekala olabilir. Sonuçta termal ve sağlığın birleştiği nokta turizm ve dolayısıyla para kazanmadır.

Bu kongreye Bursa'nın katılmasını istiyorum. Bu standın organizasyonunu biz yapacağız. Ama bu standın kurulmasıyla alakalı ihtiyaç duyulacak harcamaların tamamının Bursalı turizmciler tarafından karşılanması gerekiyor. Bu çok basit bir rakam, ama bunun böyle olması lazım.

KONGRE HEYETİ GELECEK

Ardından kongre heyeti 2 günlüğüne Bursa'ya gelecek. Biz bu heyetle bir toplantı yapacağız. Münhasıran Bursa'yı masaya yatıracak, Bursa'nın termal ve sağlık imkanlarını, potansiyellerini bu insanlarla konuşacağız. Bu konuda sizlerden teklif bekleyeceğim.

Bu insanları sizin için getiriyoruz, Bursa için getiriyoruz. Bunları iyi bir otelde barındırıp, Bursa'da bir program yapalım istiyoruz. Onlar hazırlar. Sağlık Bakanlığı'nın yeni kurulan Sağlık ve Termal Turizm Daire Başkanlığı da bize koordinatör olarak destek verecek. Bu konuda sizin görüş ve düşüncüleriniz kesinlikle değerlendirilecek. Bu organizasyonu sizinle paylaşarak yapmak istiyoruz."