BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.413,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarihin tanığı Ankara Garı ÇSM'de

Tarih tutkunları Ankara Garı ile ilgili her türlü belgeyi ÇSM'de açılan sergide görebilirler.

Abone ol

Ankara'nın en önemli binalarından, tarihe tanıklık eden Ankara Garının geçmişine Çağdaş Sanatlar Merkezinde ışık tutuluyor.

Vehbi Koç Araştırmalar Merkezi (VEKAM)'ın, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açtığı "Ulusla Buluşma IV: Ankara Garı An(a)karayı Dolaşıyor" adlı sergi garla ilgili her türlü belgeyi tarih dostlarıyla buluşturuyor. 

Açılışını Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Zorlu ile caz sanatçısı Melis Sökmen birlikte yaptığı sergide, Ankara Garı'nın yapılış yılı olan 31 Aralık 1892'den, 2010 yılına kadar olan belge, gravür, resim ve fotoğraflara yer verilerek garın tarihine ışık tutuluyor.

VEKAM Müdürü Zeynep Önen Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıldönümü kapsamında ''Ulusla Buluşma 4" adını verdikleri etkinlik zincirini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Önen, projeyi, Başkent Üniversitesi iletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Bölüm Başkanı Pof. Dr. Mutlu Binark ile TCDD çalışanı İshak Kocabıyık'ın danışmanlığında başlattıklarını ve bölüm öğrencileri ile tamamladıklarını kaydetti. Önen, Ankara Koleksiyoncular Derneği'nin de kendilerine çok büyük destek verdiğini kaydetti.

ÇSM’de 20 Ekim’e dek görülebilecek olan sergi, 19 Mayıs 2011'e kadar Ankara’da çeşitli salonlarda sergilenecek.