BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.410,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İmamlar kansere savaş açtı

Etlik Hastanesinin kanserle mücadelesine imam ve vaizler de destek oluyor.

Abone ol

Çağımızın vebası kanserle savaşta imam ve vaizler de rol aldı. Etlik Hastanesi, Kanser Erken Teşhis Merkezi'nin tanıtımı için imam ve vaizlerle çalışıyor.

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çağımızın vebası olan kanserin erken teşhisi ve tedavisi için ilginç bir çalışmaya imza attı. İlçe müftülükleri ile irtibata geçen hastane yönetimi, hastane bünyesinde yer alan ve sağlık güvencesi olmayanlara dahi ücretsiz tarama hizmeti veren Kanser Erken Teşhis Merkezi'nin (KETEM) tanıtım duyurusunu imam ve vaizlere yaptırıyor.

HUTBEDE KETEM ANLATILIYOR

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ümit Göktolga, hastane bünyesinde bulunan KETEM'in tanıtımı için imam ve vaizlerle çalışmaya başladıktan sonra KETEM'e başvuran hasta sayısının yüzde 100 arttığını söyledi.

Milli eğitim müdürlükleri ve ilçe müftülükleri ile bağlantı kurduklarını bildiren Göktolga şunları söyledi: "İmam ve vaizler, hutbelerinde KETEM'de ücretsiz meme ve rahim kanseri taraması yapıldığını duyurdular. Bu yolla hedef kitlemize ulaşmaya çalışıyoruz. Erkeklere de tanıtım yapıyoruz ki yakınlarındaki kadınları bize göndersinler. EGO bünyesindeki toplu taşıma araçlarına ve metrolara KETEM afişleri astık. Tanıtımdan sonra KETEM'deki hasta sayımız 150'lerden 300'lere çıktı."