BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Shell'den sürüş emniyeti eğitimi

Shell, ‘Sıfır Kaza’ hedefine ulaşmak için eğitim çalışmalarına son sürat devam ediyor

Abone ol

Shell, hizmet ve ürün geliştirmedeki tartışmasız liderlik vizyonunu İş Sağlığı, Güvenlik, Emniyet ve Çevre’nin (İSEÇ) konularına da taşıyor. Operasyonel mükemmeliyetin çalışanlarının iş emniyeti konusunda bilinçlendirilmelerinden geçtiğine inanan  Shell; lojistik zincirinden depolara, perakende ağından madeni yağ üretim tesisine kadar tüm iş kollarındaki çalışanlarına güvenli ve emniyetli çalışma konusunda eğitimler veriyor.

Shell, gerçekleştirilen tüm çalışmalarla şirket olarak koyduğu “Sıfır Kaza” hedefini tutturmayı, çevreye ve insanlara zarar vermeden, emniyetli bir şekilde faaliyetlerini sürdürmeyi  amaçlıyor. 

Emniyet kemeri kullanılmamasının ölüm oranlarını artırdığını gözlemleyen Shell, bu davranış biçimini değiştirmek amacıyla, en etkili yöntemlerden biri olan çarpma ve devrilme simülatörlerini farklı şehirlerindeki tesislerinde tanker sürücülerinin kullanımına sunuyor. 360 derece kendi çevresinde dönebilen kamyon kabini şeklinde bir devrilme simülatörü ve 10 metrelik bir ray üzerinde 20 kilometre hızla çarpmanın etkisini gösterebilen çarpma simülatörü, her tesiste bir hafta kalarak emniyet kemerinin etkisini gösteriyor. Antalya ve Mersin’deki tesislerinde toplam 350 tanker sürücüsüyle  bir araya gelen Shell yetkilileri sürüş emniyeti konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattılar. Verilen eğitim sonrasında tanker sürücüleri, tesislere konulan çarpma ve devrilme simülatörlerini de deneyimleme şansı yakaladılar. İSEÇ Çalışmaları kapsamında  2006 yılından beri yapılan sürücü eğitimleri sayesinde kaza oranında ciddi bir düşüş yaşandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı, gezici sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu etkinlikte, Shell tanker sürücülerinin detaylı sağlık taramaları da ücretsiz olarak yapıldı.  Bu uygulamayla, sürücülerin sağlıklı bir şekilde trafiğe çıkıp yine sağlıklı bir şekilde evlerine/işyerlerine geri dönmelerini sağlanması amaçlanıyor.  
 
 Tanker sürücüleri eğitimden memnun ayrıldı

Eğitime katılan sürücüler, eğitim sayesinde emniyet kemeri kullanmanın önemini daha iyi algıladıklarını belirttiler. Sürücüler; emniyet kemeri kullanımına bundan sonra daha da özen göstereceklerini, çevrelerindeki insanları da konu hakkında bilgilendireceklerini ifade ettiler.