BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polis 'Pokemon Çetesi'ni çökertti

İstanbul polisi düzenlediği operasyonda, oto yedek parçacıları ile birlikte çalışan bir hırsızlık çetesi çökertildi.

Abone ol

İstanbul'da, birlikte çalıştıkları oto yedek parçacıların talebi doğrultusunda çok sayıda otomobil çalan 18 kişilik şebeke çökertildi.

Kısa boyu ve el çabukluğu nedeniyle "Pokemon" olarak adlandırılan çete lideri, görüntü alan basın mensuplarına küfürler yağdırdı.

Artan oto hırsızlıkları nedeniyle geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, hırsızlıktan cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan Yavuz D. ve Sedat İ.'yi takibe aldı. Kısa boyu ve el çabukluğu nedeniyle "Pokemon" olarak adlandırılan Yavuz D.'nin kurduğu çeteyle birlikte kent genelinde birçok noktada otomobil hırsızlığına karıştığı ortaya çıktı. Şebekenin, Atatürk Sanayi Sitesi'nde birlikte çalıştıkları oto yedek parçacılarının talebi doğrultusunda çeşitli markalarda otomobiller çaldıkları belirlendi.

Takip ve soruşturma neticesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, 15 Ekim'de 21 farklı işyerine operasyon düzenledi. Operasyonda, "Pokemon" lakaplı çete liderinin de aralarında bulunduğu 18 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Teknolojiyi yakından takip eden ve yanlarında getirdikleri beyin sayesinde tam güvenlikli otomobilleri dahi çaldıkları ortaya çıkan şahıslarla birlikte 2 adet çalıntı otomobil, çok sayıda oto yedek parçası, 4 adet oto beyni ve 2 tabanca ele geçirildi.

Araçlara çeşitli hayvan isimleri veren çete üyeleri, Asayiş Şube Müdürlüğü çıkışında kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Çete lideri, "Pokemon çetesi" diye bağırarak, gazetecilere küfürler yağdırdı.