BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bürokratları Erdoğan'ı terse yatırdı!

Başbakan İstanbul'a 'iki dev hastane' sözü verdi. Bürokratlarının ise 'İstanbul'da hastane yapımı yasak' demesi kafaları karıştırdı.

Abone ol
İNTERNETHABER.COM/Başbakan Erdoğan, İstanbul'a iki dev sağlık merkezi kurulacağını müjdeledi. Ancak, bürokratlarının İstanbul'da hastane yapımının yasaklandığını açıklaması kafaları karıştırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirdiği iki ayrı mitingde İstanbul'a iki dev sağlık kompleksi yapacaklarını bunun da dev vaatlerinden biri olduğunu açıkladı. Dünyanın en büyük Adliye Sarayı projesinde olduğu gibi dev hastanelerin biri Anadolu diğeri ise Avrupa yakasında yapılacağını müjdeledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da gerçekleştirdiği mitinglerde hastanelerle ilgill şu bilgiyi vermişti: Partisinin dev vaatlerinden bir de kent hastaneleri olduğunu belirten Erdoğan, bunlardan birinin Anadolu diğerinin Avrupa yakasında olacağını ve yaklaşık 1.5 milyon metrekare alan üzerine kurulacağını belirtti. İstanbul'un Avrupa yakasındaki yerin belli olduğunu, Anadolu yakasındaki yer üzerinde de çalışmaların yapıldığını da açıklamıştı.

O HASTANE BUNLAR MI?

Ancak bugün bazı gazetelerde yer alan iki farklı haber kafaları karıştırdı. Zaman Gazetesi'nin il sağlık müdürlüğünün vermiş olduğu bilgiler ışığında hazırladığı haberde, Pendik ve Halkalı'da iki hastanenin yapılacağı ve hizmete açılacağı belirtiliyor.

Haberde: İstanbul'da, iki kamu hastanesi Pendik ve Halkalı'da toplam bin 100 yatakla hizmete gireceği belirtiliyor. Açıklamada, Pendik'teki 550 yataklı Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Halkalı'ya taşınacak Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hizmet vermeye başlayacağı belirtiliyor

'İSTANBUL'A HASTANE YAPILMASI YASAK'

Star Gazetesi İstanbul ekinde yer alan haberde ise Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın İstanbul'da yeni hastane yapılmasına izin vermeyeceği belirtiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu başkanının açıklamasına dayanarak yapılan haber, 'Başbakan'a kötü haber' şeklinde algılanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş 2004 yılından bu yana yapılan devlet ve özel hastane sayısıyla yeterli seviyeye ulaşıldığını, Sağlık Bakanlığı'nın hastane yatırımları için istenen ön izin belgesini İstanbul için kaldırdığını açıkladı.

Star İstanbul'un sorularını yanıtlayan Kocabaş, bir kaç yıl öncesine kadar Sağlık Bakanlığı'ndan alınan ön izin belgesiyle hastane ruhsatı alındığını hatırlattı ve "Belediye başkanımız Kadir Topbaş göreve geldiğinden bu yana özellikle hastane yatırımlarının önünü açtı. Bu nedenle özel imar izinleri verdik. Ancak Sağlık Bakanlığı İstanbul'un yeteri kadar hastaneye sahip olduğunu bildirdi ve ön izin belgeleri kaldırıldı. Bundan böyle İstanbul'da ihtisas ve AR-GE çalışmaları yapanların dışında hiç bir hasteneye izin verilmeyecek" dedi.

İŞTE İSTANBUL'UN HASTANE İSTATİĞİ

İstanbul'da özel, devlet ve üniversite olmak üzere 281 hastane bulunuyor. Bunlardan 112'si Sağlık Bakanlığı'na, 159'u özel işletmelere, 10'u da üniversitelere ait olarak hizmet veriyor. Sadece Bakırköy ve Şişli'de 28 hastane var. Yeni ilçe olan Ataşehir bile ikisi devlet 4'ü özel olmak üzere 6 hastaneye sahip. Sadece Adalar ile Arnavutköy'de birer devlet hastanesi mevcut. Bağcılar'da 2'si devlet 5'i özel, Bahçelievler'de 3'ü devlet, 12'si özel, Beşiktaş'ta 3'ü devlet, 8'i özel, Beyoğlu'nda 5'i devlet 5'i özel ve Fatih'te 6'sı devlet, 5'i üniversite 10'u da özel olmak üzere 21 hastane vatandaşa sağlık hizmeti veriyor.