BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,89
ALTIN 2.473,86
HABER /  GÜNCEL

Ölüm evinden tüyler ürperten kareler

Kahramanmaraş'ta, toplu halde intihar eden 4 kardeşin dağ evindeki görüntüler, yaşanan olaylar gibi soğuk ve ürpertici.

Abone ol

Kahramanmaraş'ta 2'si kız 4 kardeşin ipe asılı olarak bulunması olayının yankıları sürüyor. Kardeşlerin ölümü ile ilgili sır perdesi halen netleşmiş değil ancak, 'toplu intihar olduğu görüşü ağırlıkta.

Dört çocuğunu aynı anda kaybetmenin şokunu yaşayan ve aşırı stres nedeniyle fenalaştığı belirtilen 65 yaşındaki baba avukat Necdet Sağocak'ın ise henüz ifadesi alınamadı. Baba Saocak üvey çocukları ile birlikte adeta ev hapsine girdi. Oturduğu lüks villanın tüm perdeleri kapatılırken, gün boyu eve gelenler Sağocak'ın izni dahilinde içeri alındı.

Bu arada, gazetecilerin yoğun ilgisinden bunalan baba Necdet Sağocak'ın kaldığı müstakil evinden ayrılarak akrabalarının evine geçtiği ve basın mensuplarıyla görüşmeme kararı aldığı öğrenildi. Bütün gözler henüz ifadesi alınmayan baba Necdet Sağocak'ın yapacağı açıklama üzerine çevrilmiş durumda.

İNTİHARIN GERÇEKLEŞTİĞİ O EVE GİRİLDİ

Kardeşlerin ölümü medyanın da gündeminde. Kahramanmaraş'a giden Akşam Gazetesi Muhabiri Devrim Tosunoğlu, intiharın gerçekleştiği bağ evi ve kulübelere girmeyi başardı. İşte Akşam Gazetesi'nde yer alan haberin detayları: 

Raden (31), Rulin (30), Sajen (27) ve Beraris (26) Şağocak... Onlarla ilgili en çok bilinen, saplantılı derecede sevdikleri anne Neyran Sağocak'ın ölümünden bir hafta sonra canlarına kıymış olmaları. Hem de ilk değil üçüncü denemede. Konuşulanlar birbirine yakın türden. İsimleri mitolojiden; sessiz, içe kapanık, dışarıyla fazla ilişki kurmayan dört kardeş. Babaları kentin ünlü avukatlarından.

HARÇLIKLARI DA KISILDI

Astıma bağlı nefes darlığı çeken anne 15 Nisan'da İstanbul'da can verdi. Avukat baba Necdet Sağocak, Kahramanmaraş'a dönüş sonrası 4 evladını, 'kendilerine bir şey yapmasınlar' diye o bağ evine yerleştirdi. Facia da işte orada yaşandı. Baba, iki kez intihar girişiminde bulunan çocuklarının, yeni bir denemede bulunmaması için evden tehlikeli malzemeleri toplatmıştı. Göz kulak olsun diye yardımcısını görevlendirmişti. Harçlıkları azaltıldı. Ancak yine olmadı. Çocukların son günlerine tanıklık eden evin durumu, kardeşlerin psikolojisini yansıtıyor.

Verandanın çatıında asılı bulunan ve bilgisayar eğitimi aldığı öğrenilen Beraris'in 'BER' plakalı otomobili hala evin önünde duruyor. Aileden eve gelen olmamış.

YATAKLAR DAĞINIK, GİYSİLER YERDE

Eve girişten itibaren, 4 kardeşin son günlerde hazır gıda tüketip etrafı hiç toplamadığı görülüyor. Girişteki masada alkol, soda ve gazlı içecek şişeleriyle yarım bırakılan bisküvi, boş meyveli yoğurt kapları dikkat çekiyor. Kardeşler bolca sigara tüketmiş. İçeride çok az eşya var. Yatak odaları dağınık. Yarım bırakılan içecek şişeleri her yerde. Kardeşlerin intihar öncesi siyah kıyafetler giydiği de belirtilmişti. Odalara dağılan değiştirilmiş giysiler de bu duruma işaret ediyor.

AYNI İPİ KULLANMIŞLAR

Olayda kullanılan ip parçaları hala bağ evinde. 4 kardeşin uzun bir ipi 4'e böldüğü sanılıyor. 4 Kardeş, annelerinin vefatının ardından ilk ölüm denemesini İstanbul'da yapmıştı. İkinci denemede kullanılan tüpler ise hala bağ evinde duruyor. Kardeşlerden Rulin'in parası olmadığı için tüp bayiine nüfus cüzdanını rehin bıraktığı öğrenildi. Bu nedenle jandarmanın, intihar faciasının ardından Rulin'in kimliğine ulaşamadığı öğrenildi.

ZAMANI DURDURMAK İSTEMİŞ OLABİLİRİLER

Prof. Dr. Arif Verimli, evin görüntülerini yorumladı: Çocukların ortamı olduğu gibi koruması dikkat çekiyor. Annenin ölümünden sonra zamanı durdurma çabası gözleniyor.

Pskiyatri de 'Folie de famille' adını verdiğimiz 'Aile tuhaflığı' da söz konusu olabilir. Anne ve babanın mitoloji ve felsefeye düşkünlükleri nedeniyle çocuklar bu davranış biçimlerini normal olarak algılar. Onlar için bu durum belki de çok mantıklı. Etraf çok dağınık. İntihara sürüklenme noktasındaki düşünceleri 'aşırı değerlendirilmiş fikir' olarak görebiliriz. Öyle odaklanmışlar ki ölümü anneleriyle kavuşma anı olarak düşünmüş olabilirler.