BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Burhan Kuzu'dan olay Trump iddiası! O aklı Gökçek vermiş...

AK Parti eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahri danışmanı Burhan Kuzu, ABD Başkanı Donald Trump'ı BM toplantısında kum yüklü kamyonların koruduğunu ve Trump'a bu aklı Melih Gökçek'in verdiğini yazdı.

Abone ol

BURHAN Kuzu, New York'ta gerçekleşen BM Genel Kurulu toplantısıyla ilgili ilginç paylaşımlarına devam ediyor. Dün "Trump, Erdoğan'la görüşebilmek için konuşma sırasını bile bile değiştirdi" diyen Burhan Kuzu, bugün de Trump'ı BM toplantısında kum yüklü kamyonların kuruduğu paylaşımı yaptı. 

"Trump BM'de yaptığı konuşmada, İdlib'de oynadığı barışa yönelik çalışmaları nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etmiş" hatırlatmasında bulunan Kuzu, "PYD'ye 19 bin TIR, 3 bin uçak dolusu silah gönderen birinin bu teşekkürde samimi olduğuna inanmam. Türkiye İdlib'de ABD'nin oyununu bozdu. Aslında çok kızgınlar" dedi.

Kuzu ardından da şu iddiayı köşesine taşıdı: "BM toplantısına katılan Trump'ı 'kum yüklü kamyonlar' korumuş.Bu fikri Trump'a Melih Gökçek'in verdiği söyleniyor."

​'KONUŞMA SIRASINI BİLEREK KAÇIRDI'... Kuzu, BM Genel Kurulu'nda ayaküstü gerçekleşen Trump-Erdoğan görüşmesine ilişkin olarak da "Trump BM toplantısında Başkan Erdoğan ile görüşebilmek için hep fırsat kollamış. İşte bu nedenle konuşma sırasını bilerek kaçırmış ki Erdoğan'a denk gelmiş olsun. Gerçekten de öyle oldu. Ne yaptı etti sonunda görüştü; muradına erdi" ifadesini kullandı.