BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  MEDYA

Burhan Kuzu HDP'li Altan Tan'a fena patladı!

Başkanlık sisteminin tartışıldığı Tarafsız Bölge'ye Burhan Kuzu ile Altan Tan'ın tartışması damgasını vurdu.

Abone ol

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge'de başkanlık sistemi tartışması yaşandı. HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan'ın sözleri, AK Parti İstanbul milletvekili Burhan Kuzu'yu kızdırdı. 

HDP'li Altan Tan, başkanlık sistemiyle ilgili eleştirilerini sıralayarak Kuzu'ya, "Hoca tatminkar ve ikna edici hiç bir gerekçe ortaya koyamıyorsunuz. Sadece bu büyüme hızından başka" dedi.

Burhan Kuzu bu sözlere sinirlenerek, "Dinlemediniz ki... Dinlemediğin zaman böyle olur Altan" deyince; Tan da, "Hocam dinlemiyorsunuz dediğiniz zaman buradakilerin hepsini salata yerine koyuyorsunuz. Böyle bir şey olmaz ayıp ama bu" dedi.

Bu sözler üzerine Burhan Kuzu daha da sinirlenerek;  "Sen benim 30 yıllık emeğimi bir anda bitirirsen ben de bunu söylerim. Ben Anayasa Hukuku profesörüyüm. Ömrümü buna verdim. Yapma bunu. Dinleseydin bunu söylemezdin" diyerek tepki gösterdi.

"TÜRKİYE'NİN FAYDASINA BİR ŞEY KOYMUYORSUNUZ" ELEŞTİRİSİ

Tartışmanın devamında şu diyaloglar yaşandı;

Tan, "Tayyip beyin hoşuna gidecek şeylerin dışında Türkiye'nin faydasına hiç bir şeyi koymuyorsunuz. Diyorum ki büyüme hızından başka bir gerekçe koyun. Başkana şu yetkileri vereceğiz ve Türkiye daha demokratik olacak."

Kuzu, "Ben ne anlatsam sen anlamazsın. O niyetle gelmedin."

Tan, "Niye anlamayayım. Ben de idrak problemi mi var"

Kuzu, "O manada değil. Sen benim 30 yıllık emeğimi sıfıra indirirsen bu sözü duyarsın. 30 yıllık emeğimi bitirdin bir anda."

Tan, "Hocam burada 40 yıllık, 50 yıllık emeği olanlar var"

Kuzu, "Senin bu konuda hangi emeğin var. Sen ne anlarsın bu işlerden. Bilmediğim bir şeye gelme. Ben olsam gelmezdim senin yerinde olsam."