BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Burhan Hoca son noktayı böyle koydu

AK Partili Burhan Kuzu, CHP'nin referandumla ilgili eleştirilerine cevap verdi. Her iki tarafında sahada çok iyi çalıştığını söyleyen Kuzu, referandumun iptaliyle ilgili de net konuştu.

Abone ol

AK Partili Burhan Kuzu, CHP'nin referandumla ilgili YSK'ya yaptığı başvuruyu değerlendirdi. 16 Nisan sonrası referandumun iptalini gerektiren bir tablo olmadığını söyleyen Kuzu, CHP liderinin referandum boyunca yayan söylediğini iddia etti. Kuzu, evet oy oranının da tüm yalanlara rağmen kendileri için iyi bir rakam olduğunu söyledi.

AK Parti'nin hukukçularından Eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, referandum sürecini, YSK kararlarına

İptal durumu olamaz, yani bir genel iptali gerektiren tablo yok

ilişkin tartışmaları ve bundan sonraki olası gelişmeleri Sputnik’e değerlendirdi. Kuzu’nun açıklamaları şöyle:

"Kıran kırana geçti. Çok daha yüksek çıkmış olsaydı bu sefer de, farklı yorumlara girilirdi; şöyle oldu da böyle oldu da millet falan… Ama şu anda demek ki her iki grup da fevkalade çalışmış. Ama tabi hayır oyu veren özellikle CHP Lideri başta olmak üzere ekip, işi yalanlar üzerine kurdular ve algı operasyonu yaptılar.

"BU RAKAMLAR İYİDİR"

Korkunç bir şey böyle bir şey ben ömrümde görmedim. ‘Meclis kalkacak hoca Meclisi niye kaldırıyorsunuz’ diyor, ‘cumhuriyetten ne gördünüz’ diyor. Düşünebiliyor musun? Dolayısıyla bu rakam fevkalade iyidir, evetler bakımından.

MÜHÜRSÜZ PUSULALARLA İLGİLİ YSK KARARI

YSK’nın kararları yıllardan beri böyle. Bu maddeleri yorumlarken mümkün olduğu kadar eğer dışarıdan böyle bir blok halinde gelip de bu işin nasıl söyleyeyim birilerinin getirdiği şeklinde yani sahte bir yol olduğu noktasında herhangi bir kanıt görünürde bir şey yoksa bunlar geçerli sayılıyor. Epeyi zamandan beri geçerli sayılması yeni olan bir şey değil.

'LEHE YORUM DERLER BUNA HUKUKTA'

Kaldı ki seçim kurulunun veya sandık kurulunun veya hepimizin amacı oyları imha etmek yok saymak yerine mümkün olduğu kadar geçerli kılmanın yorumunu yapmamız lazım. Lehe yorum derler buna hukukta.

REFERANDUMU İPTAL DURUMU

İptal durumu olamaz, yani bir genel iptali gerektiren tablo yok. Çünkü seçim kurullarının, YSK’nın genel içtihadı yıllardan beri, sandıkların sayımında da şeyde de hep itirazın boyutuna bakarak karar veriyor. Eğer sonucu değiştirecek bir tablo varsa belki kararını ona göre verebilir ama sonuç değişmeyecekse ve itirazlarda gerçekten makul değilse durduk yere itiraz vardır bunu da değerlendirelim şeklinde olumlu yaklaşım şeklinde bir yola da gitmez. Yani sen istedin diye koca Türkiye’de seçimleri iptal etmek referandumu olacak bir şey değil zaten."