BIST 9.080
DOLAR 32,41
EURO 35,05
ALTIN 2.328,51
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'e gidiyor

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14-15 Mayıs'ta Çin'i ziyaret edeceğini açıkladı.

Abone ol

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping Erdoğan'ı davet etti. 65 ülkeyi ilgilendiren 'Bir Kuşak, Bir Yol” adlı “modern İpekyolu” projesi hayata geçiriliyor.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Liu Yandong ve beraberindeki heyetle Çankaya Köşkü'ndeki makamında bir araya geldi. Türkeş, burada yaptığı açıklamada, Çin'den Türkiye'ye bu yıl yapılan en üst düzeyli ziyaret olduğunu belirterek, duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

CUMHURBAŞKANIMIZ ÇİN'E GİDECEK

Türkeş, "stratejik iş birliği" düzeyindeki Türk-Çin ilişkilerini daha  ileri götürme konusunda güçlü bir ortak iradenin mevcut olduğuna işaret ederek,  şöyle konuştu:   

"Sayın Cumhurbaşkanımız ile Devlet Başkanı Sayın Şi Cinping'in son  iki yılda gerçekleştirdikleri üç ikili görüşme, ilişkilerin istikametinin belirlenmesi bakımından son derece yararlı olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız,  Sayın Şi'nin davetine icabetle 14-15 Mayıs 2017 tarihlerinde Pekin’de  düzenlenecek "Kuşak ve Yol Zirvesi"ne katılmak üzere Çin'i ziyaret edecekler."   

ÇİN DEVLET BAŞKANI DAVET ETTİ

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’in 2013 yılı sonunda duyurduğu “Bir Kuşak, Bir Yol” adlı “modern İpekyolu” projesi, hayata geçiriliyor. İpekyolu güzergâhında olan 65 ülke, 14-15 Mayıs’ta Çin’in başkenti Pekin’de buluşacak.Jinping, zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da davet etmişti.