BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.467,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burdurlu köylülere yangın söndürme eğitimi

Yangın sezonu başladı, yetkililer çalışmalara hız verdi. Yangına karşı köylülere söndürme eğitimi verilecek.

Abone ol

Yangın sezonu başlamadan tedbirlerin alınmaya başladığı Burdur'da merkez köylerinden 150 kişiye yangın söndürme eğitimi verilecek.
Köylerinde çıkan yangınlara itfaiye gelmeden müdahale edebilecek olan gönüllü yangın timlerinin orman ve diğer yangınların büyümeden önüne geçmesi hedefleniyor.


Burdur Valiliği ile Burdur Belediye Başkanlığı arasında, Belediye İtfaiye Müdürlüğü'nün 'Yangına İlk Müdahale Eğitim' projesi kapsamında 'Köylerimizde Gönüllü Yangın Timleri' protokolü imzalandı.
Valilik toplantı salonundaki törende protokolü Burdur Valisi İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya imzaladı.

Proje kapsamında ilk etapta merkeze bağlı köylerden belirlenen 3'er gönüllüye yangında ilk müdahale eğitimi Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından verilecek.
Eğitim projesi ile itfaiyeye doğru ihbarın verilmesi, yangının yayılmasının önlenmesi, can ve mal kaybının en aza indirilmesi, yangın anında talaş ve paniğin engellenmesi, köylerdeki mevcut söndürme sistemlerinin etkin olarak kullanılması, bilinçsiz olarak meydana gelen yangınlarda azalma ve her köyün birden fazla itfaiyecisinin olması sağlanacak.
Gönüllü itfaiyecilere ilk müdahale eğitimi projesi bir yıl sürecek ve merkeze bağlı tüm köyleri kapsayacak.
Protokol töreninde konuşan Vali İbrahim Özçimen, Burdur'da bu yıl ve geçtiğimiz yıllarda orman köylerinin birçoğuna Burdur İl Özel İdare katkılarıyla yangın tankları aldıklarını kaydetti. Yangın çıktığında köylülerin itfaiye ve jandarmaya haber verdiklerini dile getiren Özçimen, ancak görevlilerin köylere ulaşıncaya kadar geçen sürede de köylülerin alınan yangın tanklarıyla müdahale edebildiğini söyledi.
Yapılan müdahale ile yangının büyük oranda büyümesinin önlendiğini hatta tamamen söndürüldüğünü vurgulayan Özçimen, "Şimdi bir adım daha ileri gidiyoruz ve yangın tankı dağıtılan köylerde gönüllü itfaiyeciler yetiştiriyoruz. İlimizde zaten neredeyse sıfıra yakın bir yangınımız var. Bu sene de orman yangınlarına sıfır toleransla çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
Başkan Sebahattin Akkaya da projenin hedefinin köylerde yaşayan insanları yangının çıkma nedenleri konusunda bilgilendirerek meydana gelebilecek yangın olaylarının en aza indirilmesi olduğunu ifade etti.
Akkaya, "Proje ile köylerde meydana gelen yangınlarda itfaiyenin olay yerine ulaşıncaya kadar geçen sürede köy halkının paniğe kapılmasını engellemeyi ve ellerindeki mevcut imkanlarla yangına müdahale edilmesini sağlayarak yangının diğer yapılara sıçramasını engelleyip can ve mal kaybını azami seviyeye indirilmesini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.