BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.400,69
HABER /  GÜNCEL

Burası Antalya değil Konya

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü sahilleri ekim ayı olmasına rağmen Antalya sahillerini aratmıyor.

Abone ol

Konya'nın Beyşehir İlçesi’nde yer alan ve Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü sahilleri ekim ayı olmasına rağmen Antalya sahillerini aratmıyor.

Dün ılık havayı fırsat bilen yerli ve yabancı tatilciler Beyşehir Gölü sahillerini doldurdu.

Yaklaşık 656 kilometrekare yüzölçümüne sahip Beyşehir Gölü çevresinde 3 plaj bulunuyor. Bu yıl alınan yağışla birlikte göldeki su seviyesinin yaklaşık 1.5 metre yükselmesi üzerine plajlar eski günlerini aratmıyor.

Yaz mevsimi boyunca Antalya sahillerini andıran ilçede, sonbahar mevsiminde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle doluluk azalmadı. Özellikle ilçedeki Hitit ve Roma dönemine ait tarihi eserleri görmek için gelen yabancı turistler sahillere akın etti. Gölde yüzüp ardından güneşlenen turistler, sonhabardaki güneşli günlerin tadını çıkartmaya çalıştı.

Beyşehir Belediye Başkanı AK Partili İzzet Taşcı, ilçenin ve gölünün tüm dünya insanlığının ortak bir değeri olduğunu söyledi. Taşcı, “Beyşehir yılın her dönemi ayrı bir güzellik sunuyor. Geleceği turizm olan ilçemizde, göldeki su seviyesinin yükselmesi ile birlikte Beyşehir Gölü sahilleri de cıvıl cıvıl oldu” dedi.