BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antbirlik'te toplu sözleşme sevinci

Antalya Antbirlik'te çalışan 90 personel toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı.

Abone ol

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) iş yerlerinde çalışan 90 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Türk-İş'e bağlı Tez Koop-İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Sabahattin Değirmenci yaptığı yazılı açıklamada, ANTBİRLİK Genel Müdürlüğü ve bağlı Antalya, Serik, Manavgat, Yeniköy ve Kınık Kooperatif Müdürlüklerinde çalışan 90 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını bildirdi. 1 Ağustos 2010 tarihinden geçerli olacak sözleşme ile brüt işçi ücretlerine birinci yıl yüzde 9, ikinci yıl da yüzde 9 artış sağlandığını belirten Değirmenci, açıklamasında, şunları kaydetti:

''İşçilere ayrıca, aylık ve yıllık sosyal yardımlar adı altında ödenen bayram harçlığı, giyim, sosyal, tahsil, ölüm, doğum ve evlenme yardımlarında yüzde 20 ile yüzde 100'e varan artışlar yapılmıştır. Türkiye genelinde birlikler bir zamanlar lokomotif görevi yaparken 2000 yılından sonra özerk bir yapıya kavuşturulması ile birlikte çok büyük sıkıntıya girerek hızlı bir şekilde küçülmüştür. Bu küçülmeden ANTBİRLİK'te nasibini almıştır. Bir zamanlar 3 bin kişinin çalıştığı ANTBİRLİK'te şimdi daimi olarak 300 kişi çalışmaktadır. Kısa süre içinde üyelerimizin beklentileri doğrultusunda anlaşma sağladığımız toplu iş sözleşmesi üyelerimize, sendikamıza ve ANTBİRLİK'e hayırlı olmasını diliyorum.''