BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

'Buralarda olay yok' deyip şehit düştü

Türkiye, Siirt Pervari'de şehit düşen 6 askerine ağlıyor

Abone ol

Siirt'teki saldırıda şehit olan askerlerin evinde yas var. Terhisine 35 gün kala şehit olan Adem Yörük'ün nişanlı olduğu, 2 yıl sonra emekli olmayı bekleyen Astsubay Canbulat'ın ise, bir hafta önce kardeşine telefonda, ''Buralarda olay yok, rahat olun'' dediği öğrenildi.

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma er Adem Yörük'ün evinde yas var. Jandarma er Adem Yörük'ün Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Küçükköy köyündeki ailesine acı haberi, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Volkan Onay verdi.

Nişanlı olduğu belirtilen Yörük'ün terhisine 35 gün kaldığı ve askerliğini bitirdikten sonra evleneceği öğrenildi. Acı haberi alan şehidin babası İlyas Yörük, annesi Meryem Yörük ve 2 kardeşi gözyaşlarına boğuldu.

Şehit düşen Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat ile jandarma er Önder Turgay'ın İzmir'de yaşayan aileleri de acı haberle yasa boğuldu.

'BURALARDA OLAY YOK, RAHAT OLUN'

Canbulat'ın (41) şehit olduğu haberi, İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Zeytinova beldesindeki ailesine bildirildi. Kardeşlerinin şehit düştüğü öğrenen Mustafa Canbulat ve Emine Dinçol, gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada Ödemiş'teki ailesinin yanında bulunan şehit astsubayın eşi Özlem Canbulat ise acı haberi öğrenince yıkıldı. Özlem Canbulat, eve gelen sağlık ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehit Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın yaklaşık 2,5 ay önce jandarma karakol komutanı olarak Siirt'e tayininin çıktığı ve emekliliğine 2 yıl kaldığı bildirildi. Özlem Canbulat'ın en son dün eşiyle telefonla görüştüğü öğrenildi.

Şehit Canbulat'ın ağabeyi Mustafa Canbulat ise babalarının 3 ay önce vefat ettiğini belirterek, 2 çocuk babası olan kardeşinin görevini çok sevdiğini ve yaş haddinden 2 yıl sonra emekli olacağını söyledi. Mustafa Canbulat, bir hafta önce kardeşiyle telefon görüşmesi yaptığını ifade ederek, ''Buralarda olay yok, rahat olun'' dediğini anlattı.

JANDARMA ER TURGAY'IN BUCA'DAKİ EVİNDE YAS

Belenoluk Jandarma Karakolu'na yönelik saldırıda şehit olan jandarma er Önder Turgay'ın Buca'daki evine de acı haber ulaştı.

Turgay'ın evine giden askeri yetkililer baba Abdülkadir Turgay'a oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Aldıkları haber karşısında Turgay ailesinin evinden ağıtlar yükseldi.

Jandarma er Önder Turgay'ın aslen Mardinli olduğu belirtilirken, mobilyacı olan Abdülkadir Turgay'ın 6 çocuğundan biri olduğu ve 6 ay önce askere gittiği öğrenildi.

Siirt'in Pervari ilçesinde Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu çıkan çatışmada 6 asker şehit olmuş, 11 asker de yaralanmıştı.

OĞLUYLA SON BİR KEZ KONUŞAMADI

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Siirt'in Pervari İlçesi'nde, jandarma karakoluna PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 6 asker arasında yer alan Önder Turgay'ın baba evine ateş düştü. Baba Abdülkadir Turgay'ın, içindeki sıkıntıyı atmak, çok özlediği oğlunun sesini duymak için, sürekli cep telefonundan ve karakolun sabit hattından aradığı ancak, bu sırada çatışma çıktığı için cevap alamadığı ortaya çıktı. Askere giderken evinin kapısına üzerine "Bu kapıdan çıkıyorum ama mutlu dönüp sevdiğime kavuşacağım" yazan şehit askerin, sözlüsüne acı gerçek söylenemedi.

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Belenoluk Köyü girişindeki jandarma karakoluna, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 6 asker şehit oldu, 11'i de yaralandı. Türkiye'yi üzüntüye boğan şehit haberleri iki ateşi de İzmir'e düşürdü. Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş 41 yaşındaki Erdal Canbulat ile 4.5 aylık asker olan Jandarma Er Önder Turgay'ın baba ocaklarında büyük acı yaşandı.

ÇATIŞMADAKİ OĞLUNUN SESİNİ DUYAMADI

Mardin'den 8 yıl önce ekonomik güçlükler nedeniyle İzmir'e göç eden Abdülkadir Turgay'ın, 2'si kız 5 çocuğundan Önder Turgay, acemi birliğinin bulunduğu Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'ndeki eğitiminin ardından Siirt'e gönderildi. Dayısının kendi elleriyle Siirt'deki görev yapacağı karakola teslim ettiği Önder Turgay'ın, ailesiyle sık telefonla konuştuğu ve mesajlar gönderdiği belirtildi. Telefon görüşmelerinde zaman zaman teröristlerin taciz ateşlerine maruz kaldıklarını, ancak kendisinin korkmadan görevini yaptığını söyleyen şehit askeri, babası Abdülkadir Turgay'ın da "şafak" denilen, terhisi için kalan günlerini sayarak motive etmeye çalıştığı ifade edildi.

Dün akşam saldırı sırasında oğlunun sesini duymak isteyen baba Abdülkadir Turgay'ın, çatışmadan habersiz olarak oğlunu defalarca cep telefonundan aradığı, cevap alamayınca ise, bu kez karakolun sabit hattından ulaşmaya çalıştığı ancak onun da sürekli meşgul çaldığı ortaya çıktı. Oğlunun sesini duyamayan, karakola yapılan saldırı haberlerini televizyondan öğrendikten sonra endişeli bir bekleyişe geçen Abdülkadir Turgay ve ailesine acı haber gece saat 02.30 sıralarında, eve gelen askeri yetkililerce verildi.

"BU ACI BİTSİN"

Evinin bulunduğu sokağa kurulan çadırda taziyeleri kabul eden baba Abdülkadir Turgay, şöyle devam etti:

"Çok büyük acı yaşıyorum, 'Bu son olsun' diyorum, 'Bundan fazla artık insanlar ölmesin, gençler ölmesin' diyorum. Kendisiyle konuştuğumda bize bulundukları yerin tehlikeli olduğunu söylüyordu ama ben ona az kaldığını söyleyerek motive etmeye çalışıyordum. Milletvekillerinin, bürokratların, askerlerin çocukları hiç şehit olmuyor, onları hiç duymuyoruz. Bizim gibi garibanların çocukları şehit oluyor. Onların da bu yaşananlarda katkısı yok mu?"