BIST 10.657
DOLAR 32,11
EURO 34,90
ALTIN 2.429,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burak üç kişiye hayat verecek!

Didim’de geçirdiği trafik kazası sonucu, beyin ölümü gerçekleşen 11 yaşındaki Burak Yüksel’in organları, 3 hastaya umut oldu.

Abone ol

11 yaşındaki Burak Yüksel’in organlarının bağışlanma kararı üzerine Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi yönetimi Ege Bölgesi Organ Bağış Merkezi ile bağlantı kurdu.

Organ bağış merkezi gerekli koordinasyonu sağlayıp, Söke’ye organları nakledecek ekipleri görevlendirdi. Söke’ye gelmek üzere iki ekip kara, bir ekip ise hava yolu ile yola çıktı. Ege Üniversitesi’nden kalp nakli için gelen ekip hava yolunu kullandı. İzmir’den Söke’ye 203 dakikada 112 hava ambulansı ile gelen ekip, Söke Şehir Stadına iner inmez Söke Devlet Hastanesi’nin yolunu tuttu. Burak Yüksel’in kalbinin İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde, böbrek ve korneasının Dokuz Eylül Üniversitesi’nde sıra bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi.

“OĞLUM BAŞKALARINA HAYAT VERECEK”

İlk olarak kaza haberini alınca, aradan geçen iki günün sonunda oğulları Burak Yüksel’in beyin ölümünün gerçekleştiğinin kendilerine bildirildiğinde ikinci kez yıkılan Harun ve Kamuran Yüksel; önemli ve örnek bir karar alıp Burak Yüksel’in organlarını bağışladı. Baba Harun Yüksel; “Oğlumun ölümü ile büyük ve tarifsiz bir acı yaşadık. Ancak organlarının başkalarına umut olacağını bilmek, başkalarının yaralarını saracağını bilmek acımızı az da olsa hafifletiyor” şeklinde duygularını dile getirdi.