BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Argıncık a 5 milyon dolarlık cadde!

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Argıncık 16. Caddeyi genişletme ve yenileme çalışmasına başladıklarını söyledi.

Abone ol

Yıldız, yaptığı açıklamada, 16. caddenin, Mehmet Akif, Cami Kebir ve Kayabaşı mahalleleri arasında önemli bir bağlantı yolu olduğunu söyleyerek şehirlerin gelişiminde, ulaşıma dinamizm katacak nitelikteki cadde ve sokakların öneminin göz ardı edilemeyeceğini kaydetti.

Yıldız, geniş, kaliteli yollar yapma gayretinde olduklarını belirterek, "7 metrelik yol 25 metre genişliğe kavuşturuldu. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki yolu 3 kattan fazla genişletmek için önemli miktarda kamulaştırma yaptık.

Eski yolun genişliğinde yaya yolları yapılıyor. Alt yapılarının yenilenmesinde Kaski, Elektrik Şirketi, Telekom çalışmalarını yaptı. Küçük bir cadde şimdi ana arter konumuna ulaştı" dedi.

16. Caddeyi genişletme ve yenileme çalışmalarına süratle devam ederek gelecek ay tamamlamayı planladıklarının altını çizen Yıldız, "Caddenin son haliyle, çevresindeki imar çalışmalarının hareketleneceğini düşünüyoruz. 3 mahalle arasındaki ulaşım daha güvenli ve pratik hale gelirken zaman kaybı azalacak" diye konuştu.