BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.432,98
HABER /  SAĞLIK

Bunu yapan 120 yaşına kadar yaşar!

Biliminsanları, yaşlanmanın geciktirilebileceğini ve 120 yaşına kadar yaşamanın mümkün olduğunu ortaya koydu.

Abone ol

Ölümsüzlüğe kavuşmak için yüzyıllardır araştırma yapan insanoğlu, henüz bu sırra eremese de uzun yaşamanın formülünü buldu! Biliminsanları, yaşlanmanın geciktirilebileceğini ve 120 yaşına kadar yaşamanın mümkün olduğunu ortaya koydu. Ancak bunun için kişinin hayat tarzını değiştirmesi, kolestrol düşürücü ilaçlar kullanması, sağlıklı beslenmesi ve spor yapması gerekiyor.

120 YAŞINA KADAR YAŞAMAK İSTER MİYDİNİZ?

Uzun yaşamının sırlarını araştıran İngiliz biliminsanları ‘Yaşlanmak nedir? Ve yaşlanmayı nasıl geciktiririz?‘ isimli bir rapor yayımladı. ‘Longevity Science Panel‘ tarafından hazırlanan raporda, 110 yaşına dek yaşayan ‘az sayıda‘ insana yer veriliyor. Ancak biliminsanları, bu bilgilerden yola çıkarak sağlıklı kişilerin 120 yaşına dek yaşayabileceğini belirtiyor.

Rapor, yaşlanmanın hücre bölünmesindeki sorunlardan kaynaklandığına vurgu yapıyor; bu da büyüme, organ gelişimi ve hasar görmüş hücrelerin yenilenmesindeki temel işlevleri etkiliyor. Yaşlanmayı etkileyen doğal süreç sigara kullanımı ve alkol tüketimi gibi faktörlerden de ciddi şekilde etkileniyor.

AŞIRI YEMEK YEMEK YAŞLANDIRIYOR!

3.20141110163235.jpg

Aşırı yemek yemek de hücre bölünmesini hızlandırarak hücre mutasyonunu artırıyor. Hücreler bölündüğünde ‘teleromes‘ adı verilen hücre kapaklarını da kısaltıyor ve belli bir boyuta ulaştığında bölünme işlemi tamamen sona eriyor. Yaşlılık olarak da bilinen bu süreç, organların kendini yenileme becerisini engelliyor, kırışıklıklara ve yaşlılık lekelerine neden oluyor.

Biliminsanları, işte bu sürecin iyi beslenerek, egzersiz yaparak ve ilaç kullanılarak yavaşlatılabileceğini ortaya koydu.

DEĞİŞİMİ DE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN!

Panel’in başkanı Karen Dunnell, “Bu araştırmayla bu alanda yapılan son çalışmaların resmini çekebildik. Uzmanlar hangi faktörlerin yaşlanmanın biyolojisinin anlamakta önemli olduğu konusunda hem fikir olma eğilimindeler. Bununla birlikte yaşlanma sürecinde en önemli bileşenin hangisi olduğu ya da yaşam süresini uzatmak için en faydalı müdahalenin ne olacağı konusunda hem fikir olmak zorunda da değillerdi” diye konuştu.

Araştırmacılar, ortalama yaşam süresinin 80’den 84’e çıktığını ve karar alıcıların politikalarını belirlerken bu değişimi göz önünde bulundurmaları gerektiğine de dikkat çekti.

2.20141110163326.jpg