BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,60
ALTIN 2.379,23
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan kriti ziyaret kararı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Rum Kesimi arasında yaşanan petrol arama gerginliğini aşmak için Atina'ya gidiyor.

Abone ol

Türkiye ile Kıbrıs Rum Kesimi arasında, Akdeniz'deki petrol arama gerilimi sürerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu sürpriz bir adım attı.

Davutoğlu, önümüzdeki ay Atina'ya resmi ziyarette bulunacak. Davutoğlu, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 3. toplantısı için, 5-6 Aralık'ta Yunanistan'a gidecek.

DİPLOMATİK MESAJ

Davutoğlu'nun KKTC, Azerbaycan gibi, bu göreve başlayan her siyasetçinin yaptığı rutin ikili ziyaretlerin hemen ardından, "Başbakan" sıfatıyla gideceği ilk ülkenin komşu Yunanistan olması diplomatik açıdan mesaj niteliğinde. Ankara'daki Avrupalı diplomatlar, Davutoğlu'nun bu adımını "sıfır sorun politikasına dönüş" olarak yorumladılar.

Davutoğlu'nun, Türkiye ile Rum Kesimi arasında, Yunanistan'ın da Rumlar'ın yanında müdahil olduğu petrol arama krizi sürerken Atina'ya gitmesinin, "tansiyonu düşürecek bir adım" olduğu vurgulanıyor.

AB SÜRECİNE DE VURGU

Davutoğlu'nun Atina ziyareti diplomatik çevrelerde, hükümet programında yer alan, ancak henüz somut olarak hayata geçmeyen "AB sürecine öncelik" politikası açısından bir ilk adım olarak görülüyor.